Eesti rahvuskoondis säilitas ISDE-l oma positsiooni

Eesti rahvuskoondis lõpetas täna Prantsusmaal Rahvusvahelise enduro kuuepäevasõidu (ISDE) kolmanda võistluspäeva 16. kohal.

Eesti rahvuskoondise liikmetest oli täna kiireim Veiko Rääts (E1, KTM). Tema ja Priit Biene (E2, Husqvarna) vahel käib juba teist päeva väga tihe konkurents. Kui eile võitis Priit Veikot viie katse kokkuvõttes ühe sekundiga, siis täna oli Veiko Priidust 2,6 sekundit kiirem. Sõitjad tunnistavad ka ise, et tiimisisene konkurents lisab asjale vürtsi ja sunnib rohkem pingutama.

Päeva kokkuvõttes oli Rääts 103. ja Biene 105. Teineteisele väga lähedal on ka kaks ülejäänud Eesti koondislast, uustulnuk Hendrik Talviku (E2, KTM) ja Jüri Triisa (E3, KTM). Päeva üldarvestuses oli Talviku 122. ja Triisa 124. Ajaliselt oli nende vahe vaid 4,5 sekundit.

Uustulnuk Talviku oleks täna äärepealt välja sõitnud eestlastest kiireima aja viiendal, krossikatsel, kuid paar kurvi enne finišit pani ta korraks külje maha. Kuid see näitas, et kõik on võimalik ja andis motivatsiooni ülejäänud päevadeks rohkem pingutada.

Tänase päeva võitis rahvusmeeskondadest taas Ühendkuningriik Itaalia ja Hispaania ees. Ühendkuningriik juhib ka pärast kolme päeva. Eesti säilitas 16. koha. Individuaalselt võitis täna itaallane Andrea Verona.

Homme sõidetakse ISDE-l sama ringi, mis tänagi. Võistluse täpsem info: https://fim-isde.com/2022-results/