Kevin Saar on quadide euroopa meister!

Sel nädalavahetusel toimus Tsehhis Kaplices quadide euroopa meistrivõistluste viimane etapp. Viimasele etapile liidrina läinud Kevin Saar teenis etapil teise koha ja sellest piisas, et tulla viiendat korda euroopa meistriks.

Saar alustas nädalavahetust väga hästi kui ta sõitis ajasõidus välja parima ringiaja oma lähima konkurendi norralase Christopher Tveraeni ees. Etapil oli kavas kolm võistlussõitu ja esimene neist sõideti juba laupäeva õhtul. Saarel õnnestus avasõidus teha suurepärane start ning ta asus võistlust juhtima. Sõidu jooksul näitas ta teistest kõvasti paremat kiirust ja sõiduvõidus ei tekkinud kordagi kahtlust. Lõpuks õnnestus Kevinil sõit võita sakslase Miro-Romeo Cappuccio ees ligi minutilise edumaaga. Kolmandana lõpetas sõidu hollandlane Rick Haverdil. Kevini suurim konkurent Tveraen pidi sõidu juba viiendal minutil katkestama.


Kevin Saar on euroopa meistrina finishis

Pühapäeva hommikul toimunud teises võistlussõidus pääses Saar stardi järel teisele kohale, kuid peagi oli ta juba liider. Ööga ei olnud Kevini kiirus kuhugi kadunud ja järjekordselt sõitis ta oma konkurentidel eest ära ning võttis suure edumaaga esikoha ning kindlustas endale sellega ka euroopa meistritiitli. Sõidu lõpetas teisena norralane Joakim Granli ja kolmandana Haverdil, Tveraen oli sõidus neljas.

Viimasesse sõitu sai Saar minna juba number ühe all ja tal õnnestus võtta ka stardivõit. Kahjuks neli ringi enne sõidu lõppu jäi Saar raja äärde perfektne nädalavahetus jäi tegemata. Sõidu võitis Tveraen, teisena lõpetas Granli ja kolmandana tsehh Jan Brhel.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 58 punktiga Granli, samade punktidega tuli teisele koha Saar. Kolmas koht kuulus viimasel etapil 53 punktiga Brhelile. Oma viienda tiitli võitnud Saar teenis hooaja kokkuvõttes 274 punktiga. Teise koha sai 235 punktiga Tveraen ja kolmanda koha 201 punktiga Haverdil.

Tsehhi GP tulemused

Üldseis