Tanel Leok tuli Saksamaa MV etapil 8. kohale

Nädalavahetusel toimus Jaueris Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kuues etapp. MX Masters klassis tegi hooaja ühe parima võistluse Tanel Leok, kes etapi kokkuvõttes kaheksanda koha sai.

Kokku oli Masters klassis nädalavahetusel rajal kolm eestlast. Parima tulemuse tegi meie meestest Tanel Leok, kes avasõidu kümnendana ja lõpetas ja kahes järgmises sõidus üheksas oli. Etapi kokkuvõttes tuli Leok nende tulemustega 35 punktiga kaheksandale kohale. Gert Krestinov oli sõitudes üheteistkümnes, neljateistkümnes ja üheteistkümnes. Kolme sõidu eest kogus ta 27 punkti, mis andis talle etapi kokkuvõttes 13. koha. Erki Kahro suutis punkte teenida kahes esimeses sõidus. Avasõidu lõpetas ta 18. kohal ja teise sõidu 19. kohal. Viimases sõidus jäi Kahro napilt punktideta, finishisse jõudis ta 21. kohal. Etapi kokkuvõttes tuli Kahro viie punktiga 22. kohale. Etapivõidu teenis 68 punktiga Jordi Tixier (Prantsusmaa), teise koha sai 67 punktiga Tom Koch (Saksamaa) ja kolmanda koha 64 punktiga Max Nagl (Saksamaa).

Kuue etapi järel on hetkel meie parim Leok, kes 151 punktiga hoiab kaheksandat kohta. Krestinov on 143 punktiga üheksas ja Kahro hoiab 28 punktiga 33. kohta. Liidrikohal on 410 punktiga Nagl, teine on 363 punktiga Tixier ja kolmas 339 punktiga Tom Koch.

MX2 klassis oli meie sõitjatest ainsana osalemas Meico Vettik. Avasõidu lõpetas Vettik 12. kohal. Kahjuks kaks järgmist sõitu tal ebaõnnestusid, teise sõidu lõpetas Vettik 19. kohal ja kolmanda sõidu 23. kohal. Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 11 punktiga 17. kohale. Etapivõidu teenis 70 punktiga Guillem Farres (Hispaania), teine oli 59 punktiga Camden Mc Lellan (LAV) ja kolmas 59 punktiga Maximillian Spies (Saksamaa). Vaid kahel etapil osalenud Vettik on kokkuvõttes 39 punktiga 29. kohal. Sarja liider on 377 punktiga Farres.

85cc klassis oli meie parim Jan Jasper Kõiv, kes sõitudes üheksanda, seitsmeteistkümnenda ja üheksa koha sai. Etapi kokkuvõttes teenis ta 28 punkti, millega ta 11. koha sai. Jan-Marten Paju oli sõitudes kahekümneteine, üheksas ja neljateistkümnes. Etapi kokkuvõttes sai ta 19 punktiga 15. koha. Travis Leok lõpetas kahes esimeses sõidus neljateistkümnendana ja viimases sõidus üheksateistkümnendana. Etapi kokkuvõttes tuli ta 16 punktiga 16. kohale. Etapivõidu teenis 75 punktiga Gyan Doensen (Holland), teise koha sai 62 punktiga Aron Katona (Hungari) ja kolmanda koha 60 punktiga Dex Kooiker (Holland).

Sarja kokkuvõttes on meie parim Paju, kes 53 punktiga hoiab 13. kohta. Travis Leok on 39 punktiga 19. kohal ja Kõiv 28 punktiga 23. kohal.

Järgmine etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel Holzgerlingenis.