MMM peab tänavu oma 15. juubelit

Teele Raja

Eesti motospordi lõbusaim sündmus on traditsiooniliselt hooaja lõpus korraldatav mehaanikute mitteametlikud maailmameistrivõistlused ehk lühidalt MMM.

Aastast 2005 korraldatav üritus tähistab tänavu oma 15. juubelit. Ürituse eesmärgiks on pakkuda võimalus kõikidele mehaanikutele ja raja ääres pöialt hoidvatele sõpradele teha tutvust motokrossiga. Kõik krossisõbrad, kes raja ääres on usinalt õpetanud ja rääkinud, kuidas tuleb sõita, siis MMM on see koht, kus saab oma oskusi näidata ning oma sõnade eest seista. MMM toimub tänavu 16.-17. septembril Holstre-Nõmme krossiajal. Kohas, kus kõik 17 aastat tagasi alguse sai.

MMMi põhiklassi ootame sõitma kõiki kangeid mehaanikuid ja sõpru, kes pole viimase 3 aasta jooksul osalenud ühelgi motokrossil (k.a EHKK). Oluline on tugev sõidutahe ja soov näidata, kuidas see motokrossi sõit päriselt käima peaks. Tule tsikli ja varustusega kohale ning näita, mis puust oled tehtud. Lisaks MMMi põhiklassile on vahesõitudena veel klass kärnatajad, kuhu saavad registreerda kõik MX liiga Open D ja E klassi või enduro uustulnakad, algajad ja Vet 50+ klassi sõidumehed. Samuti ootame sõitma meie kõiki tulevikulootusi klassides 50PW, 50cc Ässad ja Supermanid, kus stardijoonel 65cc ja 85cc sõitjad.

MMMi krossil ei ole ära unustatud ka naisterahvad, kelle jaoks on eraldi klass. Sõitma võivad tulla nii võistluslitsentsi omavad naised, kui ka need, kelle jaoks on see esimene kokkupuude motokrossiga. Uue klassina on tänavu Vegan 125+, kus saavad stardipuu taha kõik sõitjad, kelle võistluskaal (võidusõitja + varustus) on suurem kui 125 kg. Kontroll kaalumine toimub enne igat starti, seega startide vahepeal ei ole soovitatav dieeti pidada. Lisaks peetakse eraldi arvestust veel klassides 2 takti ning E-power.

Põhjust sõitma tulla on lisaks sõidurõõmule veel muudki. Nimelt loositakse kõikide registreerunud võidusõitjate vahel laupäeval välja Brentex kerghaagis BREN-2512, millega saab mõnusalt krossitsiklit vedada.

Eraldi väärib mainimist veel Kunnide klass, kuhu ootame sõitma kõiki MX liiga A/B/C/D, Enduro E1, E2, E3, Seenior 40+, Hobby ja jun sõidumehi, kuid eraldi tingimusena peab olema neil meeskonnakaaslane MMM klassis. Kunnide arvestus käib meeskonna põhiselt (kunnide klassi tulemus + MMM klassi sõitja tulemus). Kunnide sõidule on õla alla pannud Tartu Mill, kes ei jaga võitjatele pelgalt jahu, vaid paneb Kunnide parimatele auhinnafondi tervelt tuhat eurot!

Traditsiooniliselt toimub ka kõikide osavõitjate vahel parima kostüümi välja selgitamine. Osalevad kõik, kellel on kaasaegsete sõiduriiete asemel kostüüm või endisaegsed sõiduriided, millele lisab boonust õhkjahutusega sõiduriist.

MMM22 saab avalöögi juba reedel 16.09, mil on kõigil võimalus osaleda ettevalmistaval treeningul Holstre-Nõmme rajal. Treeninguid viivad läbi Eesti MX1 klassi kullamees Gert Krestinov, hõbemedali omanik Erki Kahro ja Eesti hinnatuim motokrossitreener Andre Park. Reedese päeva lõpetab 1h enduro sõit, kuhu ootame osalema kõiki sõidumehi. Enduro klassis ei ole 3 aasta võistluspausi reeglit.

Registreeri ennast MMMile mspordi lehel https://msport.ee/events/mmm-2022/ ja uuri lisainfot veebist https://motofestival.ee/