Supermoto EM-il võitis Karl Takk pronksi

Möödunud nädalavahetusel toimus Bulgaarias Plevenis sealsel täielikult asfaldiga kaetud rajal supermoto Euroopa meistrivõistluste etapp, kus klassis SM Junior tulid kaks eestlast poodiumile ning Karl Takk võitis S3 Junior klassis EM-ilt pronksi.

Laupäeval sadas, kuid pühapäevaks ilm paranes. Laupäevase SM Junior klassi sõidu võitis ülekaalukalt tšehh Matej Kokes (Husqvarna), tema järel finišeeris Mathias Vetkin (TM, Pärnu Motoclub). Mõlemas sõidus olid kolmas ja neljas Rasmus Ebelmann (Husqvarna, Äksi39Team) ja hispaanlane Ramon Godino (Yamaha, Vetkin aga suutis võita teise sõidu ning võtta etapi kokkuvõttes esikoha Kokesi ja Ebelmanni ees.

Klassis S3 võitis mõlemad sõidud meistrivõistluste liider, prantslane Giani Catorc (KTM), poodiumi teise ja kolmanda koha hõivasid kohalikud sõitjad Radostin Mihaylov (Kawasaki) ja Jivko Ivanov (KTM), Karl Takk (GasGas, Motohai) oli neljas.

Pühapäevane võidusõit klassis SM Junior algas Vetkinile õnnetult, kuna ta pidi soojendussõidus tehtud eksimuse pärast alustama võistlust viimaselt kohalt. Kokes läks liidriks, kuid Vetkin asus konkurente taga ajama ning 10-ringilise võidusõidu lõpuks oli ta suutnud tõusta teisele kohale Ebelmanni ja Godino ette. Vetkin suutis võita teise sõidu ning võttis ka sellelt etapilt üldvõidu Kokese ja Ebelmanni ees.

Klassis S3 võitis esimese sõidu bulgaarlane Mihaylov Catorci ees, kes teise sõidu, etapi ning ka kogu sarja võitis. Kokkuvõttes oli kolmas Ivanov ning neljandana lõpetas taas Takk. Takk sai kolmanda koha ka kahe-etapilise EM-sarja üldarvestuses.

SM Junior klassi EM jätkub Itaalias 25. septembril ja 16. oktoobril Prantsusmaal.

Aksel Pärtelpoeg (Husqvarna, Äksi39Team) osales kohalikus Open klassis ja oli mõlemal päeval teine.