Quadide rahvuskoondis pääses homsesse Rahvuste krossi finaali

Quadide rahvuskoondis koosseisus Kevin Saar, Priit Järvloo ja Mihkel Salujõe sai täna Tšehhis Kramolinis toimunud Rahvuste krossi kvalifikatsioonist üheksanda tulemusega kindlalt homsesse finaali.

Kevin Saar (Yamaha) sai quadide kvalifikatsiooni esimese grupi sõidus stardis hästi esimeste seas minema. Viiendast ringist hakkas viiekordsel Euroopa meistril aga probleem esipiduritega, piduripump vajus aeg-ajalt alla ning seda pidi hüpetel käega üles tagasi lükkama. Saar oli kogu sõidu esimeste seas ja lõpetas kolmandana.

Teises kvalifikatsioonigrupis oli eestlastest rajal Priit Järvloo (Kawasaki). Ta sai stardist kuuendana minema, aga sõidu keskel pidi mõned kohad loovutama ja lõpetas oma sõidu 13ndana. Vahetult enne Rahvuste krossi valminud quad vajab harjumist ja õhtul tehakse masinal veel mõned seadistused.

Kolmandas grupis oli koondise noorim liige, esimest korda Rahvuste krossil osalev Mihkel Salujõe (Honda). Loosi tõttu sai ta stardikoha teise ritta ning sealt väga head starti välja võluda oli keeruline. Salujõe alustaski oma kvalifikatsiooni viimaste seas. Ta hoidis aga terve sõidu stabiilselt head hoogu ning lõpetas 13ndana.

Eesti sõitis end kindlalt homsesse finaali, saades kvalifikatsioonist kokku üheksanda koha. Kvalifikatsiooni võitis USA meeskond.

Ajakava pühapäev, 25.09.

Quadide 1. võistlussõit (A+B) 11.45 – 12.15

KV 1. võistlussõit (A+B) 12.45 – 13.15

Quadide 2. võistlussõit (B+C) 13.45 – 14.15

KV 2. võistlussõit (B+C) 15.30 – 16.00

Quadide 3. võistlussõit (A+C) 16.30 – 17.00

KV 3. võistlussõit (A+C) 17.30 – 18.00

Quadide auhinnatseremoonia 18.30 – 18.45

KV auhinnatseremoonia 18.45 – 19.00

Täpsem info, samas ka live ülekanne: https://www.fimsidecarcross.com/