Rannu kestvuskrossi võitis Rait Kaimer

Tartumaal Rannus jätkus pühapäeval kestvuskrossi Eesti karikavõistluste hooaeg, kus päikesepaistelisel sügispäeval võttis üllatuslikult võidu elu teisel kestvuskrossil osalenud Rait Kaimer.

Ühtlasi oli tegu ka Estonian Enduro Super Series ehk EESS sarja viimase ja kaheksanda osavõistlusega.

Soolosid oli Rannul liivakarjääri tõusudel üles-alla kulgevatele radadele võistlema tulnud 96 ning neljarattaliste sõidus osales 20 võistlejat.

Pisut üllatuslikult edestas kogenud kestvuskrossidel osalejaid Rait Kaimer (Husqvarna, MotoWorks RT), kes otsustas pärast motokrossihooaja lõppu teha kaasa ka hooaja viimased kestvuskrossid. “Rannus oli päev üsna väljakutsuv, kuna minu varasem kestvuskrossi kogemus on minimaalne, esmakordselt osalesin kestvuskrossil kahe aasta eest Potsepal,” rääkis Kaimer. “Stardis ei saanud masinat piisavalt kiirelt käima ja tuli hakata tagantpoolt tulema. Sõidu esimene pool oli päris keerukas ja pidin korralikult pingutama, et liidripositsioonile jõuda.”

“Terve sõidu valmistas raskusi enduurolõik, kus esimesel ringil juurikatel pilli käest lõi ja pidin pinnaseproovi võtma, siis sain kohe ka kaasvõistlejaga rajal kokku ja olin uuesti pikali,” rääkis ta pisut konarlikust algusest. “Kui enduurolõik välja jätta, siis rajal tundsin ennast päris hästi ja peale kahte kukkumist sujus sõit heas taktis, mingi hetk sain liidriks ja siis edasi oli juba mõnus omas rütmis lasta. Vägev kogemus kindlasti! Tänud isale kes oli abis ja aitas boksipeatustel kiirelt tankida ja rajale tagasi.”

Soolode üldarvestuses jättis Kaimer selja taha kaks kogenud Sõmerpalu Motoklubi esindajat, Elary Talu ja Veiko Räätsa (mõlemad KTM).

Kaimer võitis Talu ja Allar Keerme (Kawasaki, Jõhvi MK) ees E-1 klassi, Rääts oli kiireim Enduro klassi sõitja Riho Keerme (Jõhvi MK) ja Danel Tolmu (mõlemad KTM) ees.

E-2 klassi esikolmiku moodustasid Priit Palatu (Husqvarna), Timmo Mõts (Husqvarna) ja Tajo Andressoo (GasGas, kõik Sõmerpalu MK).

Hobi B klassi võitis Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu Motoclub), Hobi C klassis Rait Palm (Honda, RXT Motoklubi), Hobi D klassis Paul Raid (GasGas, Sõmerpalu MK), Veteranid 40+ klassis oli esimene Erki Palusoo (KTM, Tartu Enduro Klubi), Seeniorid 50+ klassis Aivo Rabbi (KTM, Paikuse Motoklubi), Naiste klassis edestas teisi õrnema soo esindajaid Karleen Randver (Honda, Otepää Motoklubi) ja rohkearvulise Kärnatajate klassi kiireim oli Kevin Koppel (KTM).

Neljarattaliste võistlussõidus ei leidunud vastast Raido Viinapuule Kawasaki, RedMoto Racing), kes võitis ka Quad Veteran 40+ arvestuses. Quad Open klassi võitis Hannes Voolaid (Yamaha), ATV-de arvestuses läks esikoht Hegri Sutile (Can-Am, Paikuse Motoklubi) ja ATV 750+ arvestuses võitis Meelis Kuhi (Can-Am).

Võistluse detailsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/2059173

Kestvuskrossi Eesti meistrivõistluste teine ja karikavõistluste neljas etapp toimub juba sel laupäeval, 8. oktoobril Paikusel.

Foto: Jaan Saul

Eva Kogeri galerii võistlusest: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=evakogerfotograafia&set=a.190976833336793