Tanel Leok lõpetas Saksamaa meistrivõistlused üheksandana

Nädalavahetusel toimus Fürstlich Drehna krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste viimane etapp. MX Masters klassis tuli Tanel Leok etapil 12. kohale, hooaja kokkuvõttes oli ta meie parimana üheksas.

Viimasel etapil oli MX Masters klassis rajal kaks eestlast, lisaks Tanel Leokile oli stardis ka Erki Kahro. Mõlemad mehed said probleemideta kvalifikatsioonist edasi, Leok oma grupis kuues ja Kahro kaheteistkümnes. Laupäeva õhtul toimunud esimene võistlussõit ebaõnnestus kahjuks aga mõlemal meie sõitjal. Leok katkestas sõidu seitsmendal ringil ja Kahro üheteistkümnendal ringil. Avasõidu võitis prantslane Jordi Tixier, teine oli sakslane Max Nagl ja kolmas britt Adam Sterry.

Teises võistlussõidus oli Leok stardi järel top 30 piiril ja sealt hakkas sõiduga jõudsalt ettepoole liikuma. Poole sõidu järel suutis Tanel juba kümnendale kohale tõusta ja finishisse jõudis Leok üheksandana. Ka Kahro start oli tagasihoidlik sarnaselt Leokile. Erki suutis sõiduga seitsmeteistkümnendale kohale tõusta. Esimene oli taas Tixier, teine Nagl ja kolmas Henry Jacoby. Viimases sõidus tegi Leok tunduvalt parema stardi ja avaringil oli ta 15. kohal. Sõidus näitas Tanel taas väga head kiirust ning ta parandas pidevalt oma positsiooni. Leok tegi hooaja ühe parima sõidu kui ta jõudis finishisse kuuendana. Kahro oli stardi järel taas viimaste seas ja sealt õnnestus tal sõidu lõpuks tõusta 15. kohale. Hooaja viimase sõidu võitis Nagl, teine oli Tom Koch ja kolmas Tixier.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 27 punktiga 12. kohale, Kahro sai 10 punktiga 17. koha. Etapivõidu teenis 70 punktiga Tixier, teine oli 69 punktiga Nagl ja kolmas 56 punktiga Sterry. Hooaja kokkuvõttes tuli Leok meie parimana 194 punktiga üheksandale kohale. Gert Krestinov lõpetas hooaja 143 punktiga kaheteistkümnendana ja Erki Kahro 40 punktiga kolmekümnendana. Saksamaa meistriks tuli 551 punktiga Nagl, teine oli 493 punktiga Tixier ja kolmas 444 punktiga Tom Koch.

125cc klassis oli viimasel etapil võistlejaid tunduvalt vähem kui teistel etappidel ja see andis meie poistele võimaluse oma hooaja parimad tulemused teha. Ajasõidus oli Richard Paat meie parimana kolmeteistkümnes. Romeo Pikand sõitis välja 14. ringiaja ja Sebastian Leok 17. ringiaja. Ülekaalukalt oli kiireim lätlane Janis Martins Reisulis. Laupäeva õhtul toimunud avasõidus tegi meie poistest parima tulemuse Paat, kes sai 14. koha. Paadi seljataga viieteistkümnendana lõpetas sõidu Leok. Pikand tuli finishisse 26. kohal. Esikoha teenis Reisulis, teine oli Eric Rakow (Saksamaa) ja kolmas Vitazslav Marek (Tsehhi).

Teises sõidus tegi ilusa esituse taas Paat, kes kehva stardi järel lõpuks 12. kohale suutis tõusta. Punktid võttis ära ka Pikand, kes sõidu 16. kohal lõpetas. Leoki sõit kahjuks ebaõnnestus, ta oli pikka aega 12. kohal, kuid kukkumise järel tuli leppida Sebastianil 27. kohaga. Sõidu võitis hollandlane Ivano Van Erp, teine oli Reisulis ja kolmas Marek. Viimases sõidus jõudis ainsana punktidele Leok, kes sai 17. koha. Pikand lõpetas sõidu 21. kohal ja Paat 23. kohal. Esikohale tuli Van Erp, teine oli hungarlane Bence Pergel ja kolmas tsehh Julius Mikula.

Etapi kokkuvõttes sai Paat 16 punktiga 17. koha. Leok tuli 10 punktiga 21. kohale ja Pikand 5 punktiga 24. kohale. Etapivõidu teenis 61 punktiga Reisulis, teine oli 54 punktiga Roberts Lusis ja kolmas 50 punktiga Van Erp. Hooaja kokkuvõttes oli meie parim Tristan Uiga, kes 37 punktiga 26. koha sai. Leok tuli 22 punktiga 34. kohale, Paat 16 punktiga 37. kohale ja Pikand 11 punktiga 40. kohale. Saksamaa meistriks tuli 348 punktiga lätlane Janis Martins Reisulis. Ta edestas vaid kahe punktiga Ivano Van Erpi.

85cc klassis olid meie poistest rajal Jan-Marten Paju, Jan Jasper Kõiv ja Travis Leok. Ajasõidus oli Paju kümnes, Kõiv üheteistkümnes ja Leok neljateistkümnes. Esimeses võistlussõidus tegi aga parima tulemuse Leok. Stardi järel alles 20. kohal olnud Leok tõusis sõidu lõpuks kaheksandale kohale. Kõiv lõpetas sõidu üheteistkümnendana ja Paju üheksateistkümnendana. Esikoha sai hollandlane Gyan Doensen, teine oli belglane Maxime Lucas ja kolmas hollandlane Dex Kooiker. Teises sõidus oli heas hoos Kõiv, kes 17. kohalt lõpuks kaheksandaks tõusis. Paju lõpetas sõidu 16. kohal ja Leok 22. kohal. Esikoha teenis Doensen, teine oli Dani Heitink (Holland) ja kolmas Jonathan Frank (Saksamaa).

Etapi kokkuvõttes sai Kõiv 23 punktiga 8. koha. Leok tuli 13 punktiga 13. kohale ja Paju 7 punktiga 20. kohale. Etapivõidu sai 50 punktiga Doensen, teine oli 40 punktiga Heitink ja kolmas 40 punktiga Lucas. Hooaja kokkuvõttes tuli Paju 81 punktiga 14. kohale. Leok oli 63 punktiga kuueteistkümnes ja Kõiv 51 punktiga kahekümnes. Saksamaa meistriks tuli 226 punktiga Jayson Van Drunen (Holland). Teise koha sai 224 punktiga Lucas ja kolmanda koha 218 punktiga Doensen.