Teist aastat toimunud EESS sarja võitis üldarvestuses Elary Talu

2021. aastal esmakordselt toimunud Estonian Enduro Super Series (EESS) sai oli populaarne ka 2022. aastal. Erinevates klassides osales kokku üle 250 erineva võistleja ja sel aastal toimus sarjas 8 erineva distsipliini moto võistlust igale maitsele.

2022. aastal toimusid EESS-i sarjas talvine Rannu kestvusenduro, Aidu Hard enduro, Leigo Enduro, Tartu Superenduro, Valga Ööenduro, Otepää mäkketõus, Võrtsjärve Hard Enduro ja sari lõppes möödunud pühapäeval, 2. otkoobril toimunud Rannu kestvuskrossiga. Sarja tingimuste kohaselt arvatakse igal osalejal üks halvim tulemus üldarvestusest maha.

Võisteldi kuues erinevas klassis (Pro, Hobi, Beginners, Kärnatajad, 40+, 50+) . Samuti peeti arvestust üldtulemuste peale, kus esikoht saab auhinnaks 500 eurot, teine koht 300 eurot ja kolmas koht 200 eurot.

“Mulle kui korraldajale tundus kõige ägedam üritus Tartu Superenduro kesklinnas, kus esmakordselt sai koostööd tehtud Rally Estonia teamiga ja sellise lava peal polnuid meist ilmselt keegi varem tsiklitega käinud nagu Tartus oli,” ütles sarja eestvedaja Riho Kollist. “Meie üritust kajastati ka WRC sarja üldvideos. Teine huvitav üritus oli minu jaoks ööenduro, kus helkuritega sai maha märgitud 40 km täiesti uut rada ja mille algus oli kell 22 õhtul ja lõpp kell 1 öösel. Loodame, et teeme seda 2023 jälle!”

Klasside esikolmikud

Klass Pro – 1. Elary Talu, 2. Tajo Andressoo, 3. Aare Pere
Klass 40+ – 1. Rene Jerbach, 2. Riho Kollist, 3. Erki Palusoo
Klass 50+ – 1. Urmas Haab, 2. Erik Samoskin, 3. Andrus Lomp
Klass Hobi – 1. Egert Säärits, 2. Rünno Jõeäär, 3. Ahti Piirak
Klass Beginner – 1. Janek Suurkütt, 2. Martin Saul, 3. Steve Loorits
Klass Kärnatajad – 1. Kevin Koppel, 2. Rainer Karro, 3. Steve Luiv

Üldarvestus – 1. Elary Talu, 2. Tajo Andressoo, 3. Rene Jerbach

Suur EESSi pidulik lõpupidu toimub 18. novembril Tartus, Püssirohu keldris koos ansambliga Terminaator, kus lisaks kõikide klasside autasustamisele loositakse kõikide osalejate vahel välja Vespa motoroller jpm.

Sarja detailsemad tulemused: https://bit.ly/3ruYSaG

Vaata EESS sarja kohta lähemalt: https://msport.ee/eess/