Illuka kestvuskrossi võitis Gotlandiks valmistuv Indrek Mägi

Laupäeval toimus Illukal kestvuskrossi Eesti meistrivõistluste kolmas ja viimane etapp, mille soolode arvestuses võitis Indrek Mägi.

Suuri soolosid oli stardis 70 osalejat ning Mägi (Kawasaki, Mägi Racing) läks võistlust juba stardist juhtima ning püsis liidripositsioonil kuni finišilipu langemiseni.

“Kaks tundi läksid väga kiiresti,” ütles Mägi, kes on kestvuskrossidel osalenud plaaniga osaleda oktoobri viimasel nädalavahetusel toimuval traditsioonilisel Gotland Grand National võistlusel Rootsis. “Tunne oli tugev, kuid boksipeatused jäid seekord liiga aeglaseks. “Pingutasin selle nimel, et jõuda teha teistest ühe ringi rohkem, aga natuke jäi puudu,” lisas ta. “Kui Gotlandile lähen, siis sinna tuleb isa ja Rootsi tiim kaasa,” loodab ta Rootsis toimuval võistlusel olukorda parandada. “Küll aga on mul siiani tervisega probleem, mis ei sega niivõrd lühikestes sõitudes, kuid Gotland on 3,5 tundi ja sinna minekuks tuleb olukord paremaks saada. Tegelen sellega, loodan, et saan minna!”

“Võiks öelda, et Illuka rada ja ilm kokku olid selle aasta üks nauditavamaid üritusi,” lisas Mägi. “Tahan tulevikus kindlasti tagasi minna. Kiitus korraldajatele!”

Üldarvestuses järgnesid Mägile, kes võitis ka klassi E-2, Tanel Rauk (Fantic, Jõhvi Motoklubi) ja Mikk Martin Lõhmus (Honda, HRC Eesti Racing Team). 

Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes oli üldarvestuse esikolmik tänavu Tanel Rauk, Miska Kumaja ja Marek Künnapas (Husqvarna, Pärnu Motoclub).

Kaks varasemat sügisest kestvuskrossi võitnud Rait Kaimer (Husqvarna, MotoWorks RT) oli sõidu alguses pikalt teine, kuid kehva enesetunde tõttu pidi lõpus kolm kohta ära andma ja lõpetas seekord viiendana. “Mägile vastu saamine Illuka liivas nõrgemal masinal oleks olnud väga keeruline sooritus,” tunnistas Kaimer. “Tegelikult pidin Illukal pigem endale alla vanduma, 40 minutit enne lõppu hakkas kõhus keerama ja enesetunne läks päris kehvaks. Sisuliselt tiksusin lõpuni ja pidin kolm kohta ära andma. Eks pidin siin hooaja viimasel kestvuskrossil korra peksa ka saama 🙂, kaotused õpetavad rohkem kui võidud.”

Esikolmikud klasside kaupa

E-2

 

 1. Indrek Mägi
 2. Tanel Rauk
 3. Christopher Talli (KTM, Toila AMK)

E-1

 

 1. Mikk Martin Lõhmus
 2. Miska Kumaja (Yamaha, KTL Racing Klubi)
 3. Rait Kaimer

Enduro

 

 1. Riho Keerme (KTM, Jõhvi Motoklubi)
 2. Ragnar Valdstein (Husqvarna, AMK Kalev)
 3. Jarmo Lehiste (Yamaha, Paikuse Motoklubi)

Veteranid 40+

 

 1. Reio Engmann (Yamaha, Motoklubi Lääne)
 2. Aivo Rabbi (KTM, Paikuse Motoklubi)
 3. Riho Mägi (KTM, Motoextreme)

Hobi B

 

 1. Kevin Mõts (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
 2. Mati Nuut (Husqvarna, Pärnu Motoclub)
 3. Indrek Tomingas (KTM, Motoklubi Lääne)

Hobi C

 

 1. Riho Unt (Honda, Pühajõe MK)
 2. Kert Kikkas (Husqvarna, Sõmerpalu MK)
 3. Rait Palm (Honda, RXT Motoklubi)

Hobi D

 

 1. Mihkel Reino (Honda, RXT Motoklubi)
 2. Remi Molotov (Husqvarna, MotoWorks RT)
 3. Sander Kangro (GasGas, KTL Racing Klubi)

Seeniorid 50+

 

 1. Argo Laherand (Yamaha, Motoklubi Lääne)
 2. Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse Motoklubi)
 3. Veikko Koppel (KTM, MotoWorks RT)

Naised

 

 1. Karleen Randver (Honda, Otepää Motoklubi)
 2. Celiin Jõesaar (KTM, Kagu Motoklubi)
 3. Agnes Võsanurm (KTM, Paikuse Motoklubi)

Võistluspäeva lõpetanud neljarattaliste ühisstardi võitis nagu Paikuselgi Kevin Saar (Yamaha, Pärnu Motoclub): “Sõit läks hästi algusest lõpuni, rada oli huvitav ja parajalt raske. Võtsin omale eesmärgiks hoida lõpuni enda tempot, see ka õnnestus ja olen rahul. Viimased kestvuskrossid olid tore vaheldus pikale krossihooajale.”

Quad Open klassis järgnesid Saarele Karl Robin Rillo (Yamaha, RedMoto Racing) ja Rasmus Sõna (KTM, Äksi39Team). Quad Veteran 40+ esikolmik oli Janek Vernik (Yamaha, SK Yamaha Keskus), Raido Viinapuu (Kawasaki, Pärnu Motoclub) ja Rainer Palu (Honda, Pärnu Motoclub).

ATV-del edestas Taivo Kaarna (Can-Am, Paikuse Motoklubi) Raido Asulat (Polaris) ja Ernst Saani (Can-Am). ATV 750 klassi võitis Meelis Kuhi (Can-Am) Aleksandrs Vassiljevsi (Läti, Can-Am) ja Renee Nurmi (Can-Am, Kagu Motoklubi) ees.

Hommikul toimunud noorte sõidus oli 85cc klassis Sten-Kevin Toomela (KTL Racing Klubi) kiirem Rasmus Arukasest (Pärnu Motoclub) ja Karl Valemist (kõik kolm Husqvarna, KTL Racing Klubi). Klassis 65cc edestas Enri Lustus (Husqvarna, Sõmerpalu MK) Johann Hansmani (KTM, KTL Racing Klubi) ja Sebastian Kaske (KTM, Valga Motoklubi).

Võistluse detailsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Sessions/6848233

Eesti meistri- ja karikavõistluste detailsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships

Fotol 65cc esikolmik Illukal, foto Johann Hansman.