Valga Enduro-Magnificol võidutses mägede kuningas Tiit Tomp

Nädalavahetusel toimus Valgas Carma Motoklubi poolt korraldatud Enduro-Magnifico, mis ühtlasi oli Eesti Hard Enduro Eesti meistri- ja karikavõistluste teine etapp. 52-kilomeetrisele ringile startis viis masinaklassi, kokku 115 motosportlast.

Rada oli intentsiivne ja vahelduv, kuid nagu korraldajad ka arvasid, siis sügisene pinnas muutus küllaltki pehmeks ning teatud kraaviületused ja märgalad peaaegu põhjatuks, kuid siiski jõuga läbi surudes läbitavaks. Põhirada kulges kõikidele klassidele ühes jäljes, kuid vastavalt klassi raskusastmele oli juurde tehtud ka spetsiaallõike, kus kaardipakk sassi aeti.

Gold klassis tuli võitjaks „mägede kuningas“ Tiit Tomp läbides kaks ringi ajaga 3:41:37, tema järel teisel positsioonil Tajo Andressoo (Sõmerpalu MK) ajaga 3:43:43 ning kolmas Rene Jerbach (KTM Racing Estonia) ajaga 3:44:14.

Silver klassis oli võidukas Rain Lipson (KTL Racing klubi) läbides kaks ringi ajaga 4:13:09. Teine oli esimeselt ringilt liidrina tulnud, kuid teisel ringil aega kaotanud Kert Pikkanõmme (RedMoto Racing) ajaga 4:13:54 ning kolmas Rauno Mägi ajaga 4:32:16.

Bronze klassis, kes sõitis ühe ringi, oli kõige kiirem Reimo Luht ajaga 1:59:13, teine Fred Serkin 1:59:29 ning kolmas Rein Strauch ajaga 2:01:50. Bronze klassis startis ka 13-aastane Paul Raid, kes sai 20. koha ajaga 3:05:07, teenides sellega kõigilt võistlejatelt suure tunnustuse ja aplausi ning korraldajatelt „Kõige kõvem mees“ karika.

Iron klassis, kus sõideti korraldaja karika peale, osales 53 võistlejat ning nende seast oli kõige kiirem Roomet Kukumägi ajaga 1:20:44. Teine Heimar Puurmaa ajaga 1:26:06 ning kolmas Timur Kelle ajaga 1:26:18.

Samuti võistlesid korraldaja karika peale nn pommid ehk TET klass, kus oli kohal 10 osalejat ja neist kõige edukam oli Jaanus Ermits ajaga 1:57:04. Teisele kohale sõitis end Kaarup Laur ajaga 2:00:17 ning kolmas oli kohalik mees Jaan Kristjan Svaigsne ajaga 3:44:47.

Korraldajad edastavad kõikidele võistlejatele, pealtvaatajatele ning toetajatele tänu- ja kiidusõnad ning lubavad uuel aastal anda endast parima, et korraldada sama põnev ja väljakutset pakkuv võidusõit.

Tulemused on leitavad: https://bit.ly/3TpY8zQ

Pildid leitavad:

Elika Lemlohi kaamerasilmast: https://lightroom.adobe.com/shares/0a7e3e240a88412a9e7e84b90cd93ae0
Gulbe Agnija kaamerasilmast: https://failiem.lv/Gulbe_Agnija