Kolmapäeva õhtupimeduses toimus Karlas tänavuse e-bike karikasarja teine etapp

Sel kolmapäeval sõideti Harjumaal Karla külas tänavuse kolmeetapilise e-bike sarja teine etapp, “Lost in Woods E-bike” enduro formaadis osavõistlus. Õhtupimedus ja vihmamärg rada lisasid katsete läbimisele omakorda põnevust.

Karlas oli stardis kokku 21 võistlejat ning üldarvestuses läks esikoht Kalle Takelile (Justrent Kümblustünn), kes võitis vaid 0,08 sekundilise eduga Raiko Kaldoja (CC Rota Mobilis) ees. Üldarvestuses oli kolmas Hendrik Kirsipuu (SagLab).

Erinevalt eelmisel aastal samas kohas toimunud võistlusest oli seekord sooja 6 kraadi ning sadas vihma, mis muutis rajaolud libedaks ja mudaseks. “Märg on äge, teeb raja keeruliseks, paneb sõitja oskused kaalule,” ütles Takel, kes võitis ka meeste e-vabaklassi arvestuses ehk nendel ratastel, millel kiirus piiratud ei ole. “Esikoha selgumine jäi viimaste katsete peale. Raiko pani viimasel katsel pikali. See oli mulle kasuks, sest kobistasin ka ise paaris kohas.”

E-mehed klassi (võib kasutada ainult assisteerivat mootorit, mis aitab kaasa kuni 25 km/h) võitja Hendrik Kirsipuu. “Kuna oli palju muda, siis mulle väga meeldis, muda on minu teema,” ütles Kirsipuu, kes eelistab just piiratud “pilli” klassi, kuid samas on e-bike tema jaoks kondijõul liikuvast jalgrattast huvitavam: “Kõikidest palkidest lähed hüppega üle, see on suurem nauding minu silmis.”

“Võistluse korraldus oli väga vinge, ei oodanud, et see nii suurelt ette võetakse, pärast võistlust saun, söögid jne,” kiitis Kirsipuu.

Tavaliste jalgrataste arvestuses oli meeste klassi võitja jalgrattaorienteeriumise maailmameister Lauri Malsroos. “Kahtlemata on e-rataste võidusõidud perspektiivikas tulevikuala,” nentis mees, kes ütles, et jääb esialgu ikka oma liistude juurde, kuna vorm on veel piisavalt hea pelgalt kondijõul edasi liikumiseks. “Peamine põhjus e-bike’i võistlusele tulla võiks neil, kelle füüsiline vorm nii hea ei ole, olla võimalus nautida selliseid võistlusi ja radu, mis neile muidu võib-olla võimalik ei oleks.”

Ka Karla võistluse peakorraldaja Marken Murumaa julgustas osalema: “Kindlasti tulla proovima, see on uus asi, võistlejaid on etappidel seni olnud paarikümne ringis, leiame igaühele sobiva klassi ja rajad on väga nauditavad. E-bike on hea võimalus, kui oled kunagi rattaga sõitnud, aga enam nii palju trenni ei tee.” Vajadusel saab ratta ka rentida.

Lost in Wood Karla etapi täpsemad tulemused: https://my.raceresult.com/222558/results#0_ACCDCF

Tänavune e-bike karikasari on jätkuks eelmisel hooajal Eestis esmakordselt toimunud e-bike võistlustele.

E-Bike Cup 2022/23 etapid toimuvad kolme võistluse raames:

1. etapp – 9.10.2022 Kose – Kose 7-Järve kross: https://www.xn--seitsmejrve-s8a.ee/7-jarve-maastikukross
2. etapp – 26.10.2022 Karla – Lost In Woods E-Bike – https://msport.ee/events/e-bike-cup-2022-23-ii-etapp-karla-lost-in-woods-e-bike/
3. etapp – 7.01.2023 Lehtse – Lehtse Talikross

Sarjas osalevad järgmised võistlusklassid:

E-bike klassid: E-Mehed, E-Juuniorid (12-16), E-Naised, E-Vaba

Jalgrattaklassid: vastavalt korraldajale

E-bike karikasarja peaauhinnaks loosib Bikestore.ee välja Fantic TX2 elektritõukeratta kõigil kolmel etapil osalenute vahel. Sarja toetavad Rahvusvaheline Mootorrattaföderatsioon (FIM), Adventures.ee ja Fantic.