Kaarel Tilk Dortmundi superkrossi avaõhtul finaali ei jõudnud

ADAC superkrossisarja teine etapp toimub sellel nädalal Dortmundis, kus võisteldakse lausa kolmel õhtul. Eile toimunud esimesel võistluspäeval ei suutnud SX2 klassis Sturm STC Racing meeskonna eest sõitev Kaarel Tilk (Husqvarna) finaali pääseda.

Ajasõidus suutis Tilk välja sõita B grupi neljanda ringiaja ning ta tagas sellega otse pääsu poolfinaali. Poolfinaalis pääses omakorda finaali viis esimest ja järgnevatel tuli minna lohutussõitu. Oma poolfinaalsõitu alustas Tilk väga hästi kui ta stardi järel võttiski sisse edasipääsu kindlustava viienda koha. Kahjuks said talle saatuslikuks aga lained, mis Dortmundi rajal seekord eriti pikad ja rasked olid. Esmakordsel lainete läbimisel kaotas Kaarel kohe seal hoo ning andis ära kaks positsiooni. Järgmisel ringil eksis ta uuesti ning langes juba viimasele kohale. Tilk sõitis sõidu siiski lõpuni ja tuli finishisse lõpuks kaheksandana.

Läbi lohutussõidu oli veel võimalik finaalikoht siiski lunastada. Kaarel suutis lohutussõidus suuremaid vigu vältida ning ka kiirus oli parem kui poolfinaalis, kuid sõidus jäi ta ikkagi neljandale kohale. Teine koht jäi 15 sekundi kaugusele. Juba täna õhtul saab Tilk vigade parandust teha.

SX2 klassis võttis finaalsõidus esikoha prantslane Julien Lebeau (Kawasaki). Poolfinaalis üsna tagasihoidlikult sõitnud Lebeau ülekaal finaalis oli lõpuks teise koha ees koguni kuue sekundiline. Teiseks tuli Saksamaa lipu all sõitev prantslane Lucas Imbert (Yamaha) ja kolmandaks prantslane Brice Maylin (Husqvarna).

SX1 klassis oli koos vägagi nimekas seltskond, mitmed nimekad sõitjad ameerikast aga ei pääsenud isegi finaali. Üsna üllatuslikult võttis finaalis esikoha pigem motokrossile keskenduv Jordi Tixier (Prantsusmaa, Honda). Teiseks tuli Gregory Aranda (Prantsusmaa, Yamaha) ja kolmandaks Cedric Soubeyras (Prantsusmaa, Honda). Esimene mitte prantslane oli seitsmendana lõpetanud austraallane Matt Moss (Kawasaki).