E-Bike sari lõppes 7. jaanuaril Lehtse Talikrossiga

Lehtses, Pärnamäel toimus 7. jaanuaril järjekorras juba neljas Lehtse Talikross, millega jõudis lõpule ka kolmeetapiline E-Bike karikavõistluste sari.

Rattakrossi formaadis toimunud võistlus oli rattahooaja avapauguks ning tõi väikesesse metsatukka võistlejaid üle Eesti.

Võistlusrada, 2,5 km pikkune tehnilisi elemente täis ring, mida läbiti tunni jooksul 8 korda, on aasta- aastalt muutunud, kuid suures osas siiski sama ning sobilik just talviseks rattakrossiks.

Medalid jagati võistlusklassides MTB (tava maastikurattad), FÄT (maastikurattad, mille rehvimõõt laiem kui 3.8″) ning lisaks tavaratastele selgitati Lost In Woods E-Bike Cup arvestuses välja ka Eesti karikavõitjad E-Bike arvestuses.

Seekord mängis oma osa võistlusest ka korralik talveilm. 15-kraadise külmaga tuli võistlejatel leida sobiv riietus, mis lisaks sooja andmisele võimaldaks ka võistluskiirustel mugavalt sõita.

Pealtvaatajatele pakkus mõnusat äraolemist lõkketuli ning võistluskeskuses jagatud soe glögi.

Kokku ületas finišijoone 36 võistlejat, kelle hulgas lisaks meestele ka kaks naisvõistlejat.


MTB arvestuses tuli võitjaks Lauri Malsroos, Armin Pilve ja Arvi Romandi ees. Fätbike arvestuses olid poodiumil Margus Malva, Rasmus Pärsim, Margo Kippasto. E-Bike arvestuses oli ainsaks osalejaks ja seega vabaklassi võitjaks Kalle Takel. E-Mehed klassis oli esikolmik Maario Silm, Ranno Kivistik, Mart Kukk. E-Juuniorid (12-16a) võitjaks tuli Riko Mäeuibo.

Kogu paremusjärjestus on leitav https://antrotsenter.ee/tulemused/2023lehtsekrossag.pdf

Korraldajad tänavad toetajaid: Adventures.ee, Bikestore.ee, Coffe Habits OÜ, TEXAS Cantina, Oskari Laskepaik, Saunarent24.ee, Naudingu Talu. Samuti kõiki vabatahtlike, kes aitasid kaasa võistluse korraldusele ning raja ettevalmistusele.

Pildigalerii: https://www.flickr.com/gp/137074498@N07/20456299ux Fotod Marion Silm