Leokid valitsesid Adrenalin Arena Cup teist etappi

Pühapäeval 22. jaanuaril toimus Sõmerpalus Adrenalin Arena Cup teine etapp. Kahes kiiremas masinaklassis 125cc ja 85cc läksid esikohad Leokide suguvõsale. Oma esimese võistluse tegid hallis sel hooajal Pitbike klassid.

Päeva kõige kiiremat sõitu tehti 125cc ja MX Open ühistest startides. Juba ajasõidu põhjal oli selge, et Sebastian Leokile (Sõmerpalu MK) keegi puhta sõiduga vastu ei suuda hakata. Leok läkski mõlemas sõidus kiirelt oma teed ja võttis kaks kindlat sõiduvõitu ning teenis 50 punktiga esikoha ka etapi kokkuvõttes. 125cc klassis õnnestus mõlemad sõidud teisena lõpetada Hendrik Urbanikul (Kagu MK), kes teenis 44 punktiga teise koha ka päeva kokkuvõttes. Kolmas oli mõlemas sõidus Robin Raudsepp (Roosna-Alliku Motoklubi). MX Open klassi arvestuses oligi rajal vaid kolm sõitjat. Mõlemad sõidud võitis Mark Peterson (Valga MK). Avasõidus oli teine Tristan Loob (Pärnu Motoclub), kuid teise sõidu ta katkestas ja nii jäi Loob lõpuks kolmandaks. Teise koha punktid teenis avasõidus kolmas olnud ja teises sõidus teine olnud Lars-Eerik Aigro (Motoextreme).

Päeva kõige põnevamad võistlussõidud toimusid ülekaalukalt klassis 85cc. Kui avaetapil oli Travis Leok (Sõmerpalu MK) oma lähimast konkurendist Lucas Leokist (Sõmerpalu MK) kiirusega natuke üle, siis teiseks etapiks oli olukord juba muutunud. Ajasõidu suutis Travis võita, edu Lucase ees oli aga vaid 0,2 sekundit. Avasõidus tegi parima stardi Gregor Lootus (Motoextreme), kuid peagi olid Leokid temast möödas. Juhtima asus Travis, teise koha võttis sisse Lucas. Peagi tegi Travis aga sõiduvea ning kukkus ja liidrikoha sai enda kätte Lucas. Ei suutnud aga temagi sõitu võita. Neli ringi enne sõidu lõppu tuli Lucase tsiklil kurvis käik välja ja rajal külili ta oligi. Travis pääses taas mööda ning võttis lõpuks ka esikoha. Lucas lõpetas sõidu teisena ja Paul Raid (Sõmerpalu MK) kolmandana. Teises sõidus tegi suurepärase stardi Lucas, kes sõiu juhtima asus. Travise start seevastu ebaõnnestus ja see andis suurepärase võimaluse Lucasele. Oma teist võistlust 85cc klassis teinud Lucas suutis sõidu esimese poolega korraliku vahe järgnevatega sisse teha. Selleks ajaks kui Travis teiseks tõusis oli vahe juba nii suur, et puhta sõiduga oli seda üsna keeruline tagasi teha. Iga ringiga suutis Travis küll lähemale tulla, kuid päris ohtlikuks ta Lucasele ei saanudki. Lucas Leok võttis sõiduvõidu ja 47 punktiga oma esimese esikoha suuremas klassis ka päeva kokkuvõttes. Sõidu teisena lõpetanud Travis oli samade punktidega päeva kokkuvõttes teine. Kolmandana tuli finishisse taas Raid, kes oli 40 punktiga kolmas ka päeva kokkuvõttes.

65cc klassis oli sõitjaid nii palju, et tuli teha kaks gruppi. Kvalifikatsiooni põhjal oli selge, et esikoha peale hakkasid taas võistlema sarnaselt avaetapile Theo Kolts (Pärnu Motoclub) ja Enri Lustus (Sõmerpalu MK). Kolts suutis aga mõlemas sõidus teha suurepärased stardid ja ta juhtis sõite algusest kuni lõpuni. Takistuseks ei saanud Koltsile ka avasõidus kokkusõitmine ringiga mahajääjaga, mistõttu ta korraks kukkus. Kindel etapivõit 50 punktiga päeva kokkuvõttes Koltsile. Sama kindlalt oli mõlemas sõidus teine Lustus, kes tuli 44 punktiga teiseks ka etapi kokkuvõttes. Head kiirust näitas hallirajal ka Robin Robert Mooses, kes lõpetas mõlemad sõidud kolmandana ja oli 40 punktiga kolmas ka etapi kokkuvõttes.

50cc klassis oli kiirusega teistest peajagu üle Ruben Tees (RedMoto Racing). Avasõidus läkski tal kõik hästi ja ta juhtis sõitu algusest kuni lõpuni. Teisena lõpetas esimese sõidu Ron Tiisler (Kagu MK) ja kolmandana Jaan Aron Vahter (RedMoto Racing). Teise sõidus oli stardi järel aga masskukkumine ja võid mõnel üksikul poisil õnnestus sealt puhtalt läbi pääseda. Ühena viimastest sai sealt lõpuks liikuma avasõidu parim Tees. Rajal oli tema ülekaal aga teiste poiste vastu nii suur, et ta suutis ka sellisest seisust lõpuks esikoha ära võtta. Hea sõidu tegi taas Tiisler, kes finishisse teisena tuli. Kolmas oli Marcus Triisa (RedMoto Racing). Etapi kokkuvõttes kuulus 50 punktiga esikoht Teesile, teine oli 44 punktiga Tiisler ja kolmas 35 punktiga Triisa.

50 Mini masinaklassis kuulus esikoht Richard Mihailovsile, kes võitis mõlemad sõidud. Teiseks tuli päeva kokkuvõttes Steven Karakatš (Linnamäe Krossiklubi), sõitudes oli ta neljas ja kolmas. Kolmanda koha punktid teenis Otto Hanso (Ida-Saare Motklubi). Sõidud lõpetas Hanso kuuendana ja teisena.

Pitbike MX klassi avasõitu asus juhtima Juss Maidla (Kagu MK). Tema sõit aga ebaõnnestus ja mitme eksimuse järel jäi ta lõpuks seitsmendale kohale. Maidla väljalangemise järel jäid esikoha eest heitlema Marko Lepik (Bucci Moto) ja Matis Heinpõld (Viljandi Vee- ja Motospordiklubi). Sekundilise edumaaga võttis lõpuks esikoha Lepik. Kolmandana lõpetas sõidu Raul Rammula (Freetime Racing). Teises sõidus Maidlal kõik toimis ja vaatamata kehvale algusele tõusis ta sõidu lõpuks kindlale esikohale. Teisena lõpetas sõidu Lepik ja kolandana Heinpõld. Etapi kokkuvõttes tuli esikohale 47 punktiga Lepik, teise koha sai 42 punktiga Heinpõld ja kolmanda koha 39 punktiga Maidla.

Pitbike 88 Semi klassis teenis esikoha Taavi Põder (Linnamäe krossiklubi). Avasõidu Põder võitis ja teises sõidus oli ta teine. Teise koha sai päeva kokkuvõttes Sireli Lindma (Viljandi Vee- ja Motospordiklubi), sõitudes oli ta teine ja neljas. Kolmandaks tuli Kristo Hint (Viljandi Vee- ja Motospordiklubi). Avasõidu Hint katkestas ja sai alles kaheksanda koha punktid, kuid teise sõidu võit tõstis ta lõpuks poodiumile.

Kolmas etapp sõidetakse juba 12. veebruaril.

Foto: Urmo Sibul