Eestlased Itaalia motokrossi meistrivõistluste avaetapil kõrges mängus ei olnud

Traditsiooniliselt avab euroopa välise motokrossi hooaja Itaalia lahtised meistrivõistlused motokrossis. Pühapäeval toimuski Ponte a Egola krossirajal esimene etapp. Stardis oli ka kolm eestlast, kuid meie poiste tulemused jäid kõva pinnasega rajal pigem tagasihoidlikuks.

Meie suurimas lootuseks parimale tulemusele oli kindlasti selleks hooajaks TM tehasemeeskonnaga liitunud Meico Vettik. Ajasõidus näitas Vettik MX2 klassis oma grupis 14. ringiaega, mis tagas talle pääsu põhisõitudessse. Teisest grupist pääses viimasena finaali ka Joosep Pärn.

Esimene võistlussõit midagi rõõmustavat meile ei pakkunud, Vettik tuli finishisse 22. kohal ja Pärn 36. kohal. Esikoha teenis sakslane Simon Laengenfelder, teise koha sai norralane Cornelius Toendel ja kolmanda koha prantslane Thibault Benistant. Ka teist sõitu alustas Vettik taas tagant ja jälle suutis ta lõpuks tõusta 22. kohale. Pärn paranas tulemust ja oli finishis kolmekümnes. Võidu võttis seekord Andrea Adamo (Itaalia), teine oli Benistant ja kolmas Laengenfelder.

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 25. kohale ja Pärn 35. kohale. Esikoha teenis 45 punktiga Laengenfelder, teine oli 42 punktiga Benistant ja kolmas 37 punktiga Adamo.

125cc klassis tegi oma esimese võistluse uue meeskonna eest Tristen Mardo. Sel hooajal Itaalia meeskonnas Yamahaga sõitev Mardo oli avasõidus kolmekümneteine ja teises sõidus kolmekümnekaheksas. Etapi kokkuvõttes läks talle kirja 36. koht. Esikoha teenis Alfio Pulvirent (Itaalia), teine oli Elias Escandell (Hispaania) ja kolmas Alessandro Gaspiri (Itaalia).

MX1 klassis ühtegi meie sõitjat rajal ei käinud. Avasõidu võitis seal Maxime Renaux (Prantsusmaa), teisena lõpetas Jeremy Seewer (Šveits) ja kolmandana Tim Gajser (Sloveenia). Teises sõidus oli parim Seewer, teine Gajser ja kolmas Renaux. Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Seewerile, teine oli 45 punktiga Renaux ja kolmas 42 punktiga Gajser.

Teine etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel Pietramurata krossirajal.