Sõmerpalus toimus põnev Adrenalin Arena Cup 3. etapp

Pühapäeval 12. veebruaril toimus Sõmerpalu motohallis Adrenalin Arena Cup kolmas etapp. Sõidud pakkusid kõvasti põnevust ja draamat ning nii mitmeski klassis tulid üllatuslikud tulemused.

Alustamegi kõigepealt kahest kõige põnevamast masinaklassist. 85cc klassis oli taas oodata pingelist heitlust esikohale Travis Leoki (Sõmerpalu MK) ja Lucas Leoki (Sõmerpalu MK) vahel. Avasõidus tegi parima stardi Lucas, kes pärast avakurvi esikoha enda kätte võttis. Lucas jättis aga järgnevas kurvis Travise blokeerimata ja lubas ta sisekurvi ning Travis kasutas vaba ruumi koheselt ka ära ning asus sõitu ise juhtima. Paarisrakendina sõitsid poisid kogu sõidu, kuid Lucasel ühtegi reaalset möödumiskohta ei tekkinudki ja Travis võttis avasõidus esikoha. Kolmandana tuli finishisse nende klubikaaslane Paul Raid (Sõmerpalu MK).

Teise sõidu stardis tulid esimestena avakurvi taas Lucas ja Travis. Poisid sõitsid omavahel kokku ja Lucas kaotas seejärel tasakaalu ning vajus veelgi rohkem Travisele peale ja avakurvist otse nad koos sõitsidki. Mõlemal läks tükk aega enne kui nad uuesti liikuma said, kiiremini õnnestus see Travisel. Poisid hakkasid seejärel kõvasti kohti parandama ja Travis Leok suutis poolel sõidumaal juba kolmandale kohale tõusta. Viimastel ringidel püüdis Travis kinni ka soomlase Eeka Laaksoneni ja ka temast õnnestus tal mööduda. Raid oli aga püüdmatusse kaugusesse selleks ajaks juba purjetanud ja nii läks hooaja esimene sõiduvõit Paulile. Travis Leok lõpetas sõidu teisena ja Laaksonen kolmandana. Luvas Leok suutis lõpuks neljandaks tõusta.

Etapivõidu teenis 47 punktiga Travis Leok, teise koha sai 45 punktiga Paul Raid ja kolmanda koha 40 punktiga Lucas Leok. Enne viimast etappi hoiab sarjas esikohta 144 punktiga Travis Leok. Teisel kohal on 131 punktiga Lucas Leok ja kolmandal kohal 125 punktiga Paul Raid.

65cc klassis oli kahel esimesel etapil vaid võite tunnistanud Theo Kolts (Pärnu Motoclub). Ajasõidus suutsid aga Robin Robert Mooses (Eesti Motospordi Akadeemia) ja Enri Lustus (Sõmerpalu MK) Koltsi edestada. Esimest sõitu asus stardi järel juhtima Lustus ja teise koha võttis sisse Mooses. Koltsi start ebaõnnestus ja tal tuli kõigepealt vaeva näha, et kolmandale kohale tõusta. Sõidu esimese poole sõitis esikolmik koos ja poiste vahel käis väga kõva ja huvitav võitlus. Lustus suutis enamuse sõidust esikohta enda käes hoida, kuid piisas ühest veast ja Mooses oligi temast möödas. Oma esikohta ta enam käest ei andnudki. Lustus lõpetas sõidu teisena ja kõvasti võidelnud, kuid mitmeid sõiduvigu teinud Kolts kolmandana.

Teises sõidus näitas Lustus taas oma head stardioskust ja ta võttis liidrikoha enda kätte. Seekord sai paremini minema ka Kolts, kes asus teisele positsioonile. Avasõidu võitja Mooses võttis sisse kolmanda koha. Poisid võtsid taas kohe kõva tempo üles ja sõitsid järgnevatega kiirelt vahe sisse. Tõeliselt hea arengu on teinud sel talvel Mooses, kes tegi jälle väga head sõitu. Sõidu keskel pidasid Kolts ja Mooses omavahel kõva lahingu. Mooses sai korraks Koltsist juba mööda, kuid vasturünnaku käigus sõitsid poisid kokku ja kukkusid. Kiiremini sai püsti Kolts. Mooses langes kukkumise järel viiendaks, kuid lõpuks suutis ta tagasi kolmandale kohale tõusta. Seda kõike kasutas enda kasuks ära aga Lustus, kes kindla esikoha teenis lõpuks Koltsi ees.

Etapi kokkuvõttes tuli 47 punktiga esikohale Enri Lustus, teise koha sai 45 punktiga Robin Robert Mooses ja kolmanda koha 42 punktiga Theo Kolts. Sarja kokkuvõttes on esikohal 142 punktiga Kolts, teist kohta hoiab 135 punktiga Lustus ja kolmas on 94 punktiga Johann Hansman (KTL Racing). Avaetapilt eemale jäänud Mooses on 85 punktiga neljandal kohal.

50cc masinaklassis on esimestel etappidel kõik sõidud võitnud Ruben Tees ja ei juhtunud üllatust ka sel korral. Avasõidus teenis ta taas kindla esikoha. Ron Tiisler (Kagu MK) on täanuv sama kindlalt olnud koguaeg teine ja esimeses sõidus teenis ta taas teise koha punktid. Ilusa sõidu teinud Johann Bergmann (Eesti Motospordi Akadeemia) lõpetas sõidu kolmandana.

Teises sõidus võttis esikoha taas enda kätte Tees. Tiisler oli stardi järel teine ja Bergmann kolmas. Alles oma esimest võistlust sel hooajal teinud Henry Järv leidis kohe sõidu alguses aga väga hea enesekindluse ning möödus esmalt Bergmannist ning seejärel kohe ka Tiislerist. Tiisler üritas kogu ülejäänud sõidu uuest teiseks tõusta, kuid Järv tegi väga head sõitu ja ta lõpetaski sõidu Tiisleri ees ise teisena. Esikoht läks taas Teesile.

Etapi kokkuvõttes tuli 50 punktiga esimeseks Tees, teise koha sai 42 punktiga Tiisler ja kolmanda koha 40 punktiga Järv. Sarja kokkuvõttes on esikohal 150 punktiga Tees, teine on 130 punktiga Tiisler ja kolmas 98 punktiga Jaan Aron Vahter (RedMoto Racing).

50 Mini klassis pidasid tulise lahingu avasõidus esikohale Robin Vahter (RedMoto Racing) ja Marija Vinogradova. Omavahel vahetasid nad esikohta sõidujooksul mitu korda, kuid lõpuks suutis napi võidu võtta ikkagi Vahter. Kolmas oli avasõidus Stein Kiik (Kiilimoto). Teises sõidus teenis esikoha aga hoopis Richards Mihailovs Lätist. Teisena lõpetas sõidu Vahter ja kolmandana Vinogradova.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha 47 punktiga Vahter, teine oli 43 punktiga Mihailovs ja kolmas 42 punktiga Vinogradova. Enne viimast etappi tõusis klassi liidris 123 punktiga Vinogradova. Vaid punktiga jääb temast maha Kiik. Kolmandal kohal on 108 punktiga Stevin Karakatš (Linnamäe Krossiklubi).

125cc klassis oli kahjuks rajal vaid neli võistlejat. Kiiruse poolest oli teistest taas peajagu üle Sebastian Leok (Sõmerpalu MK), kes ka mõlemad sõidud kindlalt võitis ja esikoha 50 punktiga teenis. Teisena lõpetas mõlemad sõidud Robin Raudsepp (Roosna-Alliku Motoklubi) ja 44 punktiga oli ta teine ka päeva kokkuvõttes. Kolmas oli mõlemas sõidus Erki Rosin (SK Yamaha Keskus). Kolme etapi järel on esikohal 150 punktiga Leok, teine on 128 punktiga Raudsepp ja kolmas 76 punktiga Rosin. Open klassi arvestuses teenis esikoha Mark Peterson (Valga MK), teine oli Lars-Eerik Aigro (Motoextreme).

Pitbike MX klassi avasõidus toimusid sündmused juba enne esimest starti. Juss Maidla (Kagu MK) abilised soojendasid enne avastarti tema võistlusratast ja nagu hiljem selgus keerasid nad bensiinikraani soojendamise lõpetades millegi pärast kinni. Avasõidu stardi järel ei saanudki Maidla rajal pikalt olla kui järsku tema ratas seiskus ja ta kukkus. Sellega oli üks favoriite esikohale mängust ka väljas. Esimeses sõidus teenis kindla esikoha Claus Oliver Pajuri (Motoextreme), teise koha sai tema klubikaaslane Reimo-Martin Salo ja kolmanda koha vanameister Marko Lepik (Motoextreme). Teises sõidus toimis ka Maidla tehnika ning ta pakkus kõvasti konkurentsi Pajurile. Mehed sõitsid enamuse sõidust ratas-rattas koos. Maidla üritas kõvasti, kuid mööda ta Pajurist ei saanud ja lõpuks tuli leppida tal 0,5 sekundilise kaotusega. Kolmas oli sõidus Salo.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Pajuri, teine oli 42 punktiga Salo ja kolmas 38 punktiga Lepik.

Pitbike 88 Semi klassi avasõidu võitis Kristo Hint (Viljandi Motospordiklubi), teise koha sai Kristel Raba (Viljandi Motospordiklubi) ja kolmanda koha Kaiser Kopti (Motoextreme). Teises sõidus suutis esikoha võtta Raba, mis tähendas talle esikohta ka päeva kokkuvõttes. Teisena lõpetas sõidu Hint ja kolmandana taas Kopti.

Etapi kokkuvõttes tuli esimeseks 47 punktiga Kristel Raba. Teise koha teenis samade punktidega Hint ja kolmas oli 40 punktiga Kopti.

Viimane neljas etapp sõidetakse Adrenalin Arenal 12. märtsil.

Foto: Urmo Sibul