Kullas ja Roosiorg alustasid hooaega Inglismaal

Nädalavahetusel toimus Inglismaal Hawskstone Parki krossirajal suur rahvusvaheline motokross. Oma hooaja esimese võistluse tegid seal ka Harri Kullas (Yamaha) ja Hardi Roosiorg (Honda). Paremini õnnestus võistlus Roosiorul, kes päeva lõpus toimunud superfinaalis 10. koha sai. Kullas üheski sõidus finishisse ei jõudnud.

Ajasõidus näitas meie meestest paremat kiirust Kullas, kes 14. ringiaja välja sõitis. Hardi Roosioru parim ring andis talle 19. stardikoha. Parimat kiirust näitas Glenn Coldenhoff, teine oli Adam Sterry ja kolmas Brent van Doninck.

Esimest sõitu alustas Kullas top 15 piirilt ja sealt suutis ta viiendaks ringiks tõusta 11. kohale. Kahjuks jäi seejärel Harri sõit pooleli. Roosiorg oli stardi järel viimaste seas, kuid hea sõiduga tõusis ta lõpuks 15. kohale. Esikoha võttis prantslane Romain Febvre, teine oli Coldenhoff ja kolmas Van Doninck. Üsna tagasihoidlikult sõitis enda kohta Jeffrey Herlings, kes alles 7. koha sai.

Teine võistlussõit läks Kullasel veelgi kehvemini, sest ta tuli rajalt maha juba esimesel ringil. Ka Roosiorul ei läinud palju paremini. Ta sai sõita vaid viis ringi misjärel jättis samuti sõidu pooleli. Esikohale heitlesid hollandlased Coldenhoff ja Herlings. Herlingsi kiirus oli teises sõidus tunduvalt parem ja ta püsis liidri kannul terve sõidu. Mööda tal siiski Coldenhoffist saada ei õnnestunud ja nii tuli leppida Herlingsil teise kohaga. Kolmandana lõpetas sõidu Febvre.

Päeva lõpus toimus veel ka superfinaal, kuhu said sõitma ka Roosiorg ja Kullas. Roosiorg tegi kolmanda kohutava stardi järjest ja taas pidi ta sõitu viimaste seas alustama. Sõidus näitas Hardi aga head kiirust ja finishisse jõudis ta lõpuks koguni kümnendana. Kullas, kes oli avaringilt tulles 11. kohal, tõusis mõne ringiga juba seitsmendaks, kuid paar ringi hiljem jäi Harril sõit taas pooleli. Suurepärases hoos oli taas Coldenhoff, kes võttis sõiduvõidu, teisena lõpetas Van Doninck ja kolmandana Febvre.

MX1 tulemused