Kullas ja Leok tegid Hollandis ilusa võistluse

Nädalavahetusel toimus Hollandis Lieropi krossirajal suur rahvusvaheline võistlus, kus oma sõna oli öelda ka meie sõitjatel. Tugevas MX1 klassis tuli Harri Kullas (Yamaha) kahe sõidu kokkuvõttes kaheksandale kohale. 85cc klassis oma esimese välivõistluse teinud Lucas Leok (Husqvarna) sai kirja korraliku kuuenda koha.

MX1 klassis oli Hollandis kohal palju MM-sarjas sõitvaid mehi. Ajasõidu võitis belglane Brent Van Doninck, talle järgnesid Pauls Jonass (Läti) ja Jorge Prado (Hispaania). Harri Kullas sai kirja kuueteistkümnenda ringiaja ja Hardi Roosiorg (Honda) kahekümneesimese aja. Avasõidus tegi Kullas väga hea stardi ja avaringilt tuli ta tagasi kuuendana. Sõidu keskel möödus meie mehest küll Jonass, kuid kuna Prado kadus eest ära, siis finishis oli Kullas lõpuks ikkagi kuuendana. Roosiorg stardist minema ei saanud ja tal tuli sõitu alustada päris tagant. Parimal hetkel suutis ta 19. kohale tõusta, kuid siis jäi tal sõit pooleli. Esikoha teenis avasõidus Van Doninck, teine oli Brian Bogers (Holland) ja kolmas Romain Febvre (Prantsusmaa).

Teise sõidu algus Kullasel ebaõnnestus ja avaringil oli ta alles 25. kohal. Sõidu jooksul parandas ta aga pidevalt positsiooni ning finishisse jõudis Harri üheteistkümnendana. Esikoha teenis teise sõidus Jonass, teise koha sai Van Doninck ja kolmanda koha Henry Jacobi (Saksamaa). Roosiorg teises sõidus ei osalenud.

Võistluse kokkuvõttes tuli Harri Kullas 25 punktiga kaheksandale kohale. Esikoha sai 47 punktiga Van Doninck, teine oli 41 punktiga Jonass ja kolmas oli 40 punktiga Bogers.

MX2 klassis oli eestlastest rajal Joosep Pärn, kes kvalifikatsioonis 45 sõitja seas 19. ringiaja sõitis. Esikoha teenis ajasõidus Jago Geerts (Belgia), teine oli Kay De Wolf (Holland) ja kolmas Joel Rizzi (Inglismaa). Avasõidus oli Pärn stardi järel kolmandas kümnes. Ta võitles kogu sõidu, et top 20 sisse tulla, kuid napilt jäi sellest puudu ja finishis oli Pärn 21. kohal. Algusest kuni lõpuni juhtis sõitu De Wolf, teise koha sai lõpuks Andrea Bonacorsi (Itaalia) ja kolmanda koha Geerts.

Teises sõidus tegi Pärn üsna sarnase stardi avasõidu ja taas tuli tal sõitu alustada kolmandast kümnest. Üliraskel rajal õnnestus tal sõit seekord aga juba tunduvalt paremini ja Joosep tõusis sõidu lõpuks 17. kohale. Esikolmik oli sama mis avasõidus. De Wolf võttis võidu, Bonacorsi teine ja Geerts kolmas.

Võistluse kokkuvõttes tuli Pärn MX2 klassis 5 punktiga 20. kohale. Esikoht läks 50 punktiga De Wolfile, teine oli 44 punktiga Bonacorsi ja kolmas 40 punktiga Geerts.

Oma esimese suurema võistluse 85cc klassis tegi Lucas Leok. Rajal käinud 39 võistleja hulgas suutis Lucas ajasõidus välja sõita 11. ringiaja. Ajasõidu kiireim oli Jarne Bervoets, teine oli Dean Gregoire ja kolmas Dex Kooiker. Esimeses sõidus tegi Lucas väga ilusa stardi, kuid natuke oli suuremate poiste vastu aukartust ja ta andis avakurvis mõned kohad ära. Leok püsis kogu sõidu aga kindlalt esikümnes ja finishisse jõudis ta seitsmendana. Võidu teenis Bervoets, teise koha sai meile tuttav soomlane Viktor Leppälä ja kolmanda koha Gregoire.

Teises stardis näitas Lucas taas suurepärast reaktsiooni ning rajale pääses ta jälle esimeste hulgas. Avaringi viiendalt kohalt langes Lucas vahepeal seitsmendaks, sealt suutis ta mõned ringid enne lõppu jälle viiendaks tõusta, kuid kaks ringi enne lõppu möödus temast Leppälä ja finishis oli Leok kuuendana. Esimene oli Bervoets, teine Heitink ning kolmas Gregoire.

Võistluse kokkuvõttes tuli Leok 29 punktiga kuuendale kohale. Esikoht läks 50 punktiga Bervoetsile, teine oli 40 punktiga Heitink ning kolmas 40 punktiga Gregoire.