Kevin Saar alustas hooaega Ameerikas Daytona superkrossi 9. kohaga

Eile algas Ameerikas Pro ATV Nationali meistrivõistluste uus hooaeg ja esmakordselt osaleb seal ka Kevin Saar. Avaetapp toimus kuulsal Daytona ringrajal ja tegemist oli superkrossi sarnase rajaga. Kuigi Ameerika kommentaatorite jaoks oli Kevin kogu võistluspäeva jooksul lätlane, jättis ta oma sõiduga kõigile hea mulje ja etapi kokkuvõttes teenis Saar keerulisel rajal üheksanda koha.

Finaali pääsemiseks tuli Kevinil esmalt eelsõidust läbi tulla. Seda sõitu alustas ta korraliku stardiga ja avaringil võttis Saar sisse neljanda koha. Sõitu asus juhtima eelmise hooaja meister Joel Hetrick. Kolm esimest hakkasidki vaikselt Kevinil eest ära minema kuni kolmandal kohal sõitnud Brandon Hoag tegi sõiduvea langes rivi lõppu. Saar tõusis seejärel kolmandale kohale ning hoidis seda positsiooni enda käes kuni finishini ja sellega oli finaali pääs tagatud. Sõidu võitis ülikindlalt Hetrick.

Finaalis tegi Kevin korraliku stardi ja avaringi järel oli ta viiendal kohal. Sõitu asus juhtima eelmise hooaja meister Hetrick. Esinelik võttis kohe avaringist alates üles väga kõva tempo ja Saarel hakkas vahe nendega suurenema. Seljatagant hakkas survet avaldama hoopis Nick Gennusa, kes viienda ringi lõpuks suutiski Kevinist lainete peal mööduda. Sõidu lõpp läks Kevinil raskeks ja ta andis mintu kohta veel ära ning jõudis finishisse üheksandana. Algusest lõpuni juhtis sõitu Hetrick. Teise koha sai Chad Wienen ja kolmanda koha Bryce Ford.

Kevin Saar: “Milline hullumeelne päev. Võistluspäev algas raskelt, kuna üks hüpe jäi kvalifikatsiooni ajal lühikeseks ja kukkusin päris kõvasti. Eelsõidu lõpetasin kolmandana ja finaali üheksandana. Kõike arvesse võttes olen top 10 kohaga rahul ja lahkun Daytonast ühes tükis. Tänan kõiki oma sponsoreid ja nüüd tuleb valmistuda teiseks etapiks, mis toimub 18. märtsil.”

Pro ATV tulemused Daytona