Richard Paat sai Hollandi MV avaetapil 10. koha

Nädalavahetusel algasid mitmetes riikides kohalikud meistrivõistlused. Hooaeg sai alguse ka Hollandis Arnhemi krossirajal, kes stardis oli ka mitmed meie sõitjad. Avaetapil tegi parima tulemuse meie sõitjatest Richard Paat, kes tuli 125cc klassis kümnendaks.

125 klassis oli ajasõidus kokku 48 võistlejat ja Paat suutis nende seas väljas sõita 17. ringiaja. Parimat aega näitas lätlaste staar Janis Martins Reisulis. Esimeses sõidus tegi Paat korraliku stardi ja avaringil tulles oli ta 13. kohal. Sõidu jooksul õnnestus tal ka kahest konkurendist mööduda ja finishisse jõudis Richard 11. kohal. Esikoha võttis Reisulis, teine oli Damien Knuiman ja kolmas Kasimir Hindersson.

Teist sõitu alustas Paat 15. kohalt. Sõidu alguses langes ta korraks ka tahapoole, kuid seejärel suutis ta oma kohta parandama hakata. Tugeva sõidu lõpuga tõusis Paat lõpuks taas 11. kohale. Kindla võidu teenis taas Reisulis, teine oli Hindersson ja kolmas Maximilian Werner.

Etapi kokkuvõttes tuli Paat 20 punktiga 10. kohale. Esikoha teenis 50 punktiga Reisulis, teine oli 42 punkiga Hindersson ja kolmas 40 punktiga Knuiman.

MX1 klassis oli võistlema Hardi Roosiorg, kes sai ajasõidus 46 võistleja hulgas kirja 15. ringiaja. Kahjuks katkestas Roosiorg mõlemad võistlussõidud juba üsna sõidu alguses ja tulemust kirja ta ei saanudki. Heas hoos oli Jeffrey Herlings, kes võitis mõlemad sõidud ja teenis 50 punktiga ka esikoha. 42 punktiga tuli teiseks Romain Febvre, kes oli sõitudes kolmas ja teine. 38 punktiga teenis kolmanda koha Calvin Vlaanderen, sõidud lõpetas ta neljanda ja kolmandana.

MX2 klassis osales Joosep Pärn, kes oma grupi ajasõidus sai 17. koha ja sellega pääsu ka põhisõitudesse. Kummastki sõidust aga Pärn osa ei võtnud. Esikoha teenis klassis Kay de Wolf, teine oli Rick Elzinga ja kolmas Roan Van De Moosdijk.