Hardi Roosiorg sai Itaalia MM-etapi kvalifikatsioonis 20.koha, parim oli Jorge Prado

Motokrossi maailmameistrivõistluste teine etapp toimub sel nädalavahetusel Itaalias Riola Sardo krossirajal. MXGP klassis teenis Hardi Roosiorg (Honda) kvalifikatsioonisõidus 20. koha. EMX250 klassis eestlaste sõit ebaõnnestus.

Kui avaetapil Argentiinas oli stardipuu mehi täis, siis Itaalia etapile oli MXGP klassis kohale tulnud vaid 23 sõitjat. Hardi Roosiorg jäigi ajasõidus Valentin Guillodi (Šveits, Honda) järel napilt 23. kohale (1:49.892). Parimat ringiaega ( 1:43.377) näitas Jorge Prado (Hispaania, GASGAS). Teise aja (1:44.589) sõitis välja Calvin Vlaanderen (Holland, Yamaha) ja kolmanda aja (1:44.712) Jeffrey Herlings (Holland, KTM).

Kvalifikatsioonisõidus tuli Roosiorg avaringilt tagasi 20. kohal. Järgmisel ringil möödus temast Pauls Jonass (Läti, Honda) ja Hardi sõitis pikka aega 21. kohal. Peagi Jonass aga katkestas sõidu ja Roosiorg tõusis tagasi 20. kohale, kus ta sõidu ka lõpetas. Kvalifikatsioonisõitu juhtis algusest kuni lõpuni Jorge Prado. Teist kohta hoidis terve sõidu Glenn Coldenhoff (Holland, Yamaha). Pikka aega sõitid kolmandal kohal Herlings, kuid vahepeal langes ta viiendaks. Hea sõidu lõpuga tõusis ta aga tagasi kolmandaks.

MX2 klassi ajasõidus olid kaks meest teistest ringi peale kõvasti kiiremad. Parima aja sõitis väljas sarja liider Jago Geerts (Belgia, Yamaha) ja teise aja Kay De Wolf (Holland, Husqvarna). Kolmandana aja saanud Roan Van De Moosdijk (Holland, Husqvarna) liidrile juba üle sekundi ringi peale. Kvalifikatsioonisõidus pääses stardi järel liidrikoha Geerts. Talle järgnesid Simon Laengenfelder (Saksamaa, GASGAS) ja Kay De Wolf. De Wolf suutis mõne ringi järel ise teisele kohale tõusta ja asus Geertsi jälitama. Sarja liidrile De Wolfi hammas siiski ei hakanud ja viie sekundilise võidu teenis Geerts. Kolmandana lõpetas sõidu Laengenfelder.

Lisaks põhiklassidele on sel nädalavahetusel Itaalias rajal ka EMX 250 klassi sõitjad, kelle jaoks on see hooaja avaetapp. Meie sõitjatest osalevad etapil Meico Vettik (TM) ja Martin Michelis (KTM). Selleks hooajaks TM-i tehasemeeskonnaga liitunud Vettik on juba mitu aastat suutnud samas klassis poodiumikohtade eest sõita, kuid tänane päev ei läinud tal kuigi hästi. Ajasõidus sõitis Vettik välja alles 15. ringiaja. Täna õhtul toimunud esimeses võistlussõidus ebaõnnestus Meico start täielikult ja avaringilt tulles oli ta alles 31. kohal. Esimestel ringidel tegi ta suure tõusu ja sõidu keskel oli Vettik juba 17. kohal. Kahjuksjäi ta seejärel raja äärde ning tulemust kirja ei saanudki. Martin Michelis näitas ajasõidus 30. ringiaega. Stardi järel oli ka tema neljandas kümnes. Sõidu edenedes tõusis Michelis viimasele punktikohale, kuid viimaste ringidega andis ta kõvasti kohti ära ja lõpetas sõidu 26. kohal.

Poodiumikohtade eest võitlesid sõidus juba tuttavad mehed. Sõidu alguses võttis liidrikoha enda kätte Ivano Van Erp (Holland, Yamaha), kuid üsna pea möödus temast 2-taktilisel Fanticu rattal võistlev Cas Valk (Holland). Ei õnnestunud aga ka Valkil liidrikohta väga pikalt nautida. Suurepärast kiirust näitas Andrea Bonacorsi (Itaalia, Yamaha), kes juba aasta varem samal rajal esikoha oli teeninud. Ta möödus esmalt Can Erpist ja seejärel ka Valkist ning läks oma teed. Finishis oli tema edu teisena lõpetanud Valki ees koguni 40 sekundit. Kolmandana lõpetas sõidu Quentin Marc Prugnieres (Prantsusmaa, Kawasaki).

Teine sõit toimub klassile homme.