Gert Gordejev ja Aivar Van De Wiel alustasid külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistlusi 19. kohaga

Nädalavahetusel sai Hispaanias Talavera de la Reina krossirajal alguse 2023 külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste hooaeg. Ainsa eestlasena kogu sarja kaasa tegev Gert Gordejev, kes sellel hooajal sõidab koos uue korvipoisi Aivar Van De Wieliga, alustas hooaega 19. kohaga.

Gert Gordejev ja Aivar Van De Wiel kuulusid laupäeval teise kvalifikatsioonigruppi. Ajasõidus saadi seal 16 korvipaari hulgas kirja seitsmes ringiaeg. Kiireima aja sõitsid B grupis välja Marvin Vanluchene ja Nicolas Musset (Belgia/Prantsusmaa), teist aega näitasid Koen Hermans ja Ben Van Den Bogaart (Holland) ning kolmandat aega lätlased Daniels ja Bruno Lielbardised.

Kvalifikatsioonisõidus läks meie hetke parimal korvipaaril aga üle kivide ja kändude. Eelmise aastaga sarnast kiirust Gordejev uue korvipoisiga näidata ei suutnud ja sõidus tuli leppida alles 9. kohaga, mis tähendas, et pühapäevastes põhisõitudes tuli startida teisest reast. Sõidu võitsid Vanluchene ja Musset, teisena lõpetasid sõidu Hermans ja Van Den Bogaart nong kolmandana Lielbardised.

Teisest reast startimine mingeid väga suuri lootusi ei andnud ja Gordejev koos oma uue korvipoisi Van De Wieliga kõrgesse mängu ei sekkunud. Esimese võistlussõidu stardis osalesid meie mehed suures kukkumises ning seejärel võideldi juba selle eest, et punktiarve avada. Finishisse jõudsidki mehed kahekümnendana, mis andis ühe punkti. Sõidu võitsid Vanluchene ja Musset. Teise koha said üllatuslikult Brett Wilkinson ja Joe Millard (Suurbritannia) ning kolmanda koha Gert Van Werven ja Robbe De Veene (Holland/Belgia). Oma esimest täishooaega tegevad Lielbardised lõpetasid sõidu kõrgel neljandal kohal.

Teine võistlussõit õnnestus Gordejevil ja Van De Wielil natuke paremini ja mehed lõpetasid sõidu 14. kohal. Esikoha võtsid taas Vanluchene ja Musset, teiseks tulid Hermans ja Van Den Bogaart ning kolmandaks Wilkinson ja Millard.

Etapi kokkuvõttes said Gordejev ja Van De Wiel 8 punktiga 19. koha. Etapivõit kuulus 50 punktiga Vanluchenele ja Mussetile. Teiseks tulid 42 punktiga Wilkinson ja Millard ning kolmandaks 38 punktiga Van Werven ja De Veene.

Hispaania GP tulemused