Kaks eestlast Saksamaal Hard Enduro sarja avaetapil finaalis

1.  aprillil toimus Saksamaal DOWATEK HardEnduroSeries 1. etapp.

Kokku oli stardis 162 võistlejat. Eestlasi oli stardis 4 – juunioride arvestuses osales Miko Põder, Pro klassis Aare Pere ning veteranide klassis Kristjan Kuill ja Peeter Tammoja.

Proloogi ringil, mis oli lühendatud ja ilma oluliste takistusteta, sõideti välja stardikohad põhisõidu gruppidesse (kokku 3 stardigruppi).

Esimeses grupis osales Aare Pere. Vaatamata siduriprobleemidele, mis nõudsid 1h 10min+1 ring sõiduajast umbes 30 min, suutis Aare sõita end finaali (oma sõidu 22. koht). Kuid seoses segadustega info edastamisel ta sinna ajaliselt ei jõudnud 🙁

Teises grupis osalesid meie veteranid Kristjan Kuill ja Peeter Tammoja, kes saavutasid oma grupis noorte ja PRO sõitjatega koos võisteldes vastavalt 19.  ja 31. koha. Kristjan sai selle tulemusega edasi finaali.

Kolmanda grupi põhisõidus osales meie juunior Miko Põder. Selleks sõiduks oli tänu pidevale vihmasajule rada sõidetud juba väga “huvitavaks” ja kohati läbimatuks, kuid Miko sõitis end lõpuks 9ndaks, mis viis ta loomulikult ka finaali.

Finaalis seega meie meestest Miko Põder (juunior) ja Kristjan Kuill (veteran). Starditi kolme võistlejaga ridades – kokku 60 põhisõitude parimat. Finaal toimus juba oluliselt raskemal rajal, mille vihm oli veel omakorda raskemaks teinud ning korraldajad olid sunnitud isegi mõned takistused võistlustrassist välja võtma. Miko sõitis enamuse sõidust top 10 piiril, kuid tehniline ebaõnn langetas ta finišiks 20ndale kohale. Juunioride arvestuses siis esimeselt etapilt tubli 8. koht.

Kristjan Kuill sõitis finaalis välja tubli 40. koha, mis veteranide arvestuses andis esimeselt etapilt tubli 7. koha.

Järgmine etapp toimub juba 22.-23. aprillil ja ka sinna minek on sõitjatel juba plaanides.


Video Miko finaalsõidust.

Mõned pildid leitavad: https://www.facebook.com/piksepinikarikas