Meico Vettik tuli Itaalia motokrossi meistrivõistluste avaetapil 5. kohale

Möödunud nädalavahetusel toimus Mantova krossirajal Itaalia motokrossi meistrivõistluste avaetapp. TM tehasemeeskonna eest sõitev Meico Vettik tuli MX2 klassis tänu teise sõidu ilusale tulemusele etapi kokkuvõttes viiendaks.

Vettik sai ajasõidus kirja alles 29. tulemuse ja see tähendas üsna kehva stardikohta. Esimeses võistlussõidus jäigi Meico stardi järel päris viimaseks. Iga ringiga hakkas ta oma kohta parandama ja lõpuks õnnestus tal neljakümnendalt kohalt tõusta koguni viieteistkümnendaks. Avasõidu võitis Ferruccio Zanchi (Itaalia), teise koha sai Cas Valk (Holland) ja kolmanda koha Alexis Fueri (Itaalia).

Teises sõidus tegi Vettik tunduvalt parema stardi ja avaringi lõpuks oli ta üheteistkümnendal kohal. Ka sõit ise õnnestus Meicol suurepäraselt. Sõidu keskel tõusis ta juba kaheksandaks ning viimastel ringidel jagus meie mehel veel kõvasti jaksu ning ta hakkas konkurente enda ees püüdma. Kolm ringi enne sõidu lõppu oli Meico juba kuues ja siis suutis ta veel igal ringil ühe möödasõidu teha ning finishisse jõudis Vettik kolmandana. Esikoha teenis Cas Valk ja teine oli Alexis Fueri.

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 238 punktiga viiendale kohale. Esikoha sai 460 punktiga Valk, teine oli 380 punktiga Fueri ja kolmas 327 punktiga Zanchi.

Samal ajal sõitsid noorte klassid Itaalias Cremona krossirajal ja seal oli rajal kaks eestlast. 125ccc klassi arvestuses tegi kaasa Tristen Mardo. Avasõidu Mardo katkestas ja sai kirja 35. koha. Teine sõit õnnestus paremini ja tulemuseks 17. koht. Etapi kokkuvõttes sai Mardo 110 punktiga 27. koha. 85cc klassis lõpetas Enriko Peilman sõidud kaheteistkümnendana ja kolmeteistkümnendana. Etapi kokkuvõttes andis see talle 146 punktiga 13. koha.

MX2 tulemused