Eestlased teenisid Läti noorte meistrivõistluste avaetapil mitu poodiumikohta

Laupäeval 15. aprillil toimus Pilsblidene krossirajal Läti noorte motokrossi meistrivõistluste avaetapp. Kõikides noorteklassides tõid meie sõitjad koju ka mitmeid poodiumikohti.

Alustame kõige kiiremast 85cc klassist, kus rajal käis kõige rohkem meie võidusõitjaid. Hommikuses kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega Lucas Leok, tallje järgnesid Jekabs Hudolejs ja Travis Leok. Oma sõna oli kindlasti öelda ka Enriko Peilmanil, kes ajasõidus neljas oli.

Esimest võistlussõitu asus stardi järel juhtima Lucas Leok, kes domineeriski tervet sõitu ning võttis lõpuks kindla esikoha. Sõidu alguses oli teisel kohal Peilman, kuid üsna pea möödus temast Hudolejs, kes sõidu lõpuks teisena ka lõpetas. Peilman tuli finishisse kolmandana. Travis Leoki sõit jäi juba sõidu alguses neljandalt kohalt pooleli.

Teise sõidu stardi võitis Hudolejs ja ta nätas rajal nii head minekut, et keegi vastu talle ei saanudki. Lucas Leok tõusis mõne ringi järel teisele kohale ja seal ta sõidu ka lõpetas. Ilusa sõidu tegi taas Peilman, kes viiendalt kohalt lõpuks kolmandaks tõusis. Must päev oli Travis Leokil. Ta võitles sõidu alguses poodiumikoha eest, kuid kukkumine langetas ta vahepeal üheksandale kohale. Sealt tõusis Travis lõpuks viiendaks.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Hudolejs. Samade punktidega jäi teiseks Lucas Leok. Kolmandaks tuli 40 punktiga Peilman. Kuna nii Hudolejs ja Leok sõitsid 85 juunior klassi arvestuses, siis põhiklassi arvestuses oli Peilman esimene. Kolmandaks tuli suure klassi arvestuses Karl Teesalu.

65cc klassi arvestuses olid meie suurimad lootused Gregor Lootuse ja Theo Koltsi peal, kes ajasõidus vastavalt kolmanda ja neljanda ringiaja välja sõitsid. Esimeses sõidus tegi parema stardi Kolts, kes neljanda koha sisse võttis. Kohe mõõdus temast aga Lootus, kuid kaks ringi enne sõidu lõppu suutis Kolts taas ise neljandaks tõusta. Lootus lõpetas sõidu viiendana. Esikoha sai Martins Cirulis, teine oli Rainers Grasis ja kolmas Patriks Cirulis.

Teises sõidus tegi taas hea stardi Kolts, kes pääses kolmandale kohale. Kahjuks kohe sõidu alguses ta kukkus ning lõpuks teenis Kolts viienda koha. Ilusa sõdu tegi Lootus, kes neljandalt kohalt lõpuks Martins Cirulise järel teisena lõpetas. Kolmas oli taas Patriks Cirulis.

65 põhiklassi arvestuses teenis Lootus 47 punktiga esikoha, teine oli 47 punktiga Rainers Grasis ja kolmas 38 punktiga Dominiks Celis. 65 Juunior klassi arvestuses tuli 40 punktiga kolmandaks Theo Kolts. Esimene oli 50 punktiga Martins Cirulis ja teine 44 punktiga Patriks Cirulis. Neljas ja viies olid Kristofer Valk ja Dominic Toomsalu.

Kõige pisemas 50cc klassis läks esikohta püüdma Ruben Tees. Ajasõidus näitaski Tees parimat ringiaega Leo Veinbergsi ja Markuss Rode ees. Esimest sõitu asus juhtima Veinbergs ja teda asus jälitama Tees. Lätlasest Teesil mööduda ei õnnestunudki ja avasõidus tuli leppida teise kohaga. Kolmas oli Roberts Vanags. Teises sõidus oli Tees stardi järel küll kolmas, kuid rajal oli ta kõige kiirem. Viimasel ringil õnnestus tal mööduda ka liidrikohal sõitnud Veinbergsist ning Tees teenis sõiduvõidu ja tänu sellele ka etapivõidu. Kolmas oli Rode.

Etapi kokkuvõttes tuli Tees 47 punktiga esikohale. Teine oli samade punktidega Veinbergs ja kolmas 38 punktiga Vanags. 50 Juunior klassi arvestuses oli Samuel Kõiv viies.

Quad 100 klassi arvestuses teenis esikoha Brent Saul ja teine oli Martin Kähr ja kolmas Melvin Rui. Quad Juuniorite arvestuses tuli Ruben Vestung kolmandaks.