Kaks Eesti külgvankriekipaaži alustavad ringrajahooaega Brnos

Kuusk-Piirlaid Porsche Ring september 2022

Kaks Eesti külgvankriekipaaži, Silver Kuusk / Marko Piirlaid (Biker24 Motospordiklubi) ka Jaanus Kompus / Avo Kuusk (HRC Estonia Racing Team) alustavad sel nädalavahetusel, 22.-23. aprillil võistlushooaega rahvusvahelises sarjas Sidecar Trophy Tšehhis Brno ringrajal.

Silver Kuusk / Marko Piirlaid
Silver Kuusk / Marko Piirlaid

Sarjas on 7 etappi Tšehhi, Horvaatia, Saksamaa ja Austria ringradadel. Kuusk ja Piirlaid plaanivad osaleda esimesel ja viimasel etapil, vahepeal Eesti ja Soome meistrivõistlustel. Esimesel Sidecar Trophy etapil on eesmärk jõuda top 6 ekipaaži hulka 29st.

Jaanus Kompus / Viktor Tagoma
Jaanus Kompus / Viktor Tagoma

Kompus ja Kuusk aga valivad sel hooajal võistlusi ringradade järgi, mis tunduvad meelepärased ega keskendu ühele sarjale ning nende plaanid näevad ette elamuste kogumist Assenis, Nürnburgringil ja Mosti rajal.

Oma motoringraja külgvankrisõitja karjääri alustas Kompus hea sõbra Viktor Tagomaga korvis, kuid kuna Tagoma sai ühel võistlusel vigastada, oli Kompus sunnitud paarilist vahetama ja proovis eelmisel aastal ühe sakslasega ning on nüüd jõudnud kogenud korvimehe Avo Kuuse juurde.

Eero Pärm / Lauri Lipstok
Eero Pärm / Lauri Lipstok

Meie tituleeritumaid külgvankriekipaaže Eero Pärm / Lauri Lipstok (Pärm Racing Team) on sel hooajal veidi tagasihoidlikumate plaanidega ning piirdub Soome ja Eesti sarjadega. Kahjuks ei saa Eero Pärm kordusõppuste tõttu osa võtta Eesti meistrivõistluste avaetapist. “Väga suuri uuendusi ratta juures sel hooajal ei tee, mootor on remonditud ja see tuleb vihane,” lisab Pärm.

Motoringraja Eesti meistrivõistluste etapid toimuvad sel hooajal:

20.-21. mail Porsche Ringil Pärnus
1.-2. juulil Bikerniekis Riias
28.-30. juulil Kemoras Soomes
11.-13. augustil Porsche Ringil Pärnus Suure Võidusõidu raames
2.-3. septembril Porsche Ringil Pärnus
Hooaja lõpetamine ja autasustamine toimub 10. novembril.