Eestlased jätsid täna Pärnu noorte motokrossi EM-i tsoonietapilt koju kaksikvõidud

EMX65 start

Täna Pärnu Lennuvälja Motopargis lõppenud noorte motokrossi Euroopa meistrivõistluste Põhja-Euroopa tsooni avaetapi põnevussõitudes jätsid eestlased koju kaksikvõidud.

EMX85 klassis võitis Travis Leok mõlemad sõidud Lucas Leoki (mõlemad Husqvarna, Sõmerpalu Motoklubi) ja poolaka Michal Psiuki (KTM) ees.

Travis Leok
Travis Leok

Travis Leok sai täna esimeses sõidus nagu eile kvalifkatsiooniski suurepärase stardi ning läks kohe sõitu juhtima. Tema järel tuli teisena Lucas Leok ja kolmandal positsioonil Enriko Peilman (KTM, RedMoto Racing). Sellises järjestuses kihutati turvaliste vahedega kogu võidusõit, kuni Peilmani rattal tuli viimasel ringil kett maha ja ta pidi suu poodiumikohast puhtaks pühkima. Kolmandaks tõusis poolakas Psiuk, Peilman pidi leppima 27. kohaga. Eile ühe kvalifikatsiooni võitnud Aston Allas jäi kinni stardikurvis tekkinud puntrasse ning ta suutis marulise sõiduga tõusta 28ndalt kohalt 15ndaks.

Teises sõidus õnnestus Lucas Leokil start paremini, kuid teisel ringil läks Travis Leok finišitõusul siiski mööda ning sõitis taas sisse turvalise vahe. Peilman püüdis esimeses sõidus mahamängitut tagasi teha, kuid stardis oli ta alles kümnes, finišiks suutis ta tõusta viiendale kohale ning kokkuvõttes teenis 12. koha.

Lucas Leok
Lucas Leok

“Teises sõidus pidin natuke rohkem pingutama, aga üldiselt tulid võidud suhteliselt kergelt,” kommenteeris Travis Leok. Ka Lucas Leok jäi oma tänase saavutusega rahule. Michal Psiuk arvas, et oleks suutnud sellel rajal hea õnne korral veel kiirem olla, kuid oli ka selle tulemusega rahul.

Ülejäänud eestlaste tulemused EMX85 klassis: Paul Raid (GasGas, Sõmerpalu MK) 5. koht, Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing) 6., Aston Allas (KTM, RedMoto Racing) 10., Enriko Peilman 12., Jakob Burmann (GasGas, RedMoto Racing) 16., Marten Raud 26. (Husqvarna, Viljandi Motoklubi), Leslie Puller (KTM, Pärnu Motoclub) 27., Frankie Lvovs (GasGas, Vihur Motosport) 39.

Theo Kolts
Theo Kolts

EMX65 klassis ei leidunud kummaski sõidus vastast korraldajaklubi Pärnu Motoclub 9-aastasele sõitjale Theo Koltsile (GasGas), kes edestas Gregor Lootust (KTM, Motoextreme) ja lätlast Rainers Grasist (GasGas). Kolts tunnistas, et kodupubliku ees võisteldes oli sees natuke ärevust, aga nii stardid kui sõidud läksid noormehel hästi ja hoolimata Lootuse ja Sõmerpalu klubi sõitja Enri Lustuse (Husqvarna) pingutustest tema selja taga, juhtis ta mõlemat jõukatsumist pea stardist finišini.

Klassis EMX65 võttis esimese stardivõidu Lustus, aga paari hüppe järel läks juhtima ikkagi korraldajaklubi Pärnu Motoclub sõitja Kolts. Koltsi selja taga toimus terve võidusõidu jooksul väga põnev heitlus, kus keegi osalejatest ei tahtnud leppida vähemaga kui teine positsioon. Pikalt püsis Lustus teisel kohal Koltsi selja taga, kolmas-neljas olid Martins Cirulis ja Rainers Grasis Lätist. Kuid kuues olnud Lootus ei jätnud jonni ning noppis järjest nii lätlased kui ka Lustuse ja hakkas viimasel kahel ringil ka Koltsile kuklasse hingama. Pärnakast ta siiski mööda ei pääsenud. Teises sõidus läks Kolts kohe liidriks, tema järel Lustus, Cirulis, Lootus ja Grasis. Teisel ringil pääses Lootus teiseks ja kolmandaks tõusis Grasis ning sellises järjestuses sõit ja etapp ka lõpetati.

Gregor Lootus
Gregor Lootus

Lootus tunnistas, et startides ei saanud ta täna hästi minema ja pidi seetõttu rohkem vaeva nägema. “Oleks tahtnud siin rajal rohkem trennis käia, siis ehk oleksin Theost mööda saanud.” Kolmandaks tulnud lätlane Grasis oli Pärnus sõitmas ka eelmisel aastal siin toimunud EM-etapil ja tunnistas, et võislus oli raske, kuid ta sai siiski hakkama.

Teiste eestlaste tulemused klassis EMX65: Lustus 4., Robin Robert Mooses 7. (Husqvarna, Eesti Motospordi Akadeemia), Kristofer Valk (GasGas, Sõmeru Racing) 10., Johann Hansman (KTM, KTL Racing) 12., Karl Mark Kristman (Yamaha, SK Yamaha Keskus) 14., Erki Raudnagel (GasGas, Sek) 17., Robin Arukase Husqvarna, Pärnu Motoclub) 19., Sebastian Kask (KTM, Valga MK) 22., Aston Kõiv (Husqvarna, KTL Racing) 24.

Klassis EMX85 oli Pärnus rajal koguni 44 sõitjat Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Norrast, Poolast ja Ukrainast, klassis EMX65 oli osalejaid 37.

Põhja-Euroopa tsooni järgmine etapp toimub 13.-14. mail Poolas.

Täna EM-sõitude vahel toimunud lisaklasside võitjad: Hanna Mertsalmi (MX Naised, EMV), Markus Külaviir (MX Hobi, EKV), Avo Ärm (MX Veteran 40+, EKV), Janis Mironovs (MX Veteran 50+, EKV), Karel Kutsar (MX Open, kohalik karikas), Richard Paat (MX Jun, kohalik karikas).

Pärnu etapi täpsema info leiab EMF-i kodulehelt: https://msport.ee/events/parnu-65-85-emx-50cc-mxnaised-emv-mxveteran-ekv/

Detailsemad tulemused: https://speedhive.mylaps.com/Events/2169977