Indrek Mägi Rootsi MV hooaeg sai valusa alguse, Roosiorg võitles poodiumi eest. Kahro teenis punkte Hollandis

Nädalavahetusel algasid Landskrona krossirajal Rootsi motokrossi meistrivõistlused. MX1 klassis läks taas kõrget kohta püüdma Indrek Mägi, kuid kohe avasõidus sai ta valusa vigastuse, mistõttu läheb Indreku hooaeg nüüd pausile. Hardi Roosiorg alustas seevastu sarja ilusate sõitudega ja ta hoiab sarja kuuendat kohta. Erki Kahro osales Hollandi MV etapil Markelos ja lõpetas mõlemad sõidud punktikohal.

Mägi alustas laupäevast võistluspäeva MX1 klassis ajasõidu üheksanda kohaga. Kokku oli rajal 49 võistlejat. Kiireimat aega näidanud Ken Bengstonile kaotas Mägi ringi peale 3.5 sekundiga. Teise aja sõitis välja Alvin Östlund ja kolmanda aja Anton Gole. Esmakordselt Rootsis osalenud Hardi Roosiorg oli ajasõidus kuues.

Kahjuks kohe avasõidu esimesel ringil vigastas Indrek põlve. Ta sõitis läbi valu küll lõpuni ja sai kirja 14. koha. Hardi Roosiorg alustas sõitu top 15 piirilt ja ta tõusis sõidu esimese poolega esikümnesse. Sõidu lõpus suutis Hardi veel mõned möödasõidud teha ning finishis oli ta kaheksandana. Esimese sõidu võit läks Östlundile, teise koha sai Bengston ja kolmanda koha Emil Jönrup.

Kui iga teise spordiala võistleja oleks edasisest võistlemisest kohe loobunud, siis krossisõitjad on teistmasti mehed. Indrek läks katkise põlvega ka teise sõitu ja suutis isegi kõrgema koha välja veel sõita. Mägi võitles top 10 koha eest ja tuli finishisse lõpuks üheteistkümnendana. Roosirg alustas teist sõitu kehvema stardi ja esimesel ringil oli ta väljaspool top 20. Sõit aga õnnestus Roosiorul suurepäraselt ja ta tõusis lõpuks koguni kuuendale kohale. Sõidu võitis üllatuslikult Albin Gerhardsson, teise koha sai Gole ja kolmanda koha eelmise hooaja meister Danne Karlsson.

Etapi kokkuvõttes sai Roosiorg 28 punktiga kuuenda koha ning Mägi tuli 17 punktiga 11. kohale. Etapivõidu teenis 39 punktiga Gerhardsson, teise koha sai 38 punktiga Karlsson ja kolmanda koha 38 punktiga Jönrup.

Mägi lootis haige põlvega sõita ka pühapäeval teisel etapil, kuid hommikuks oli põlve olukord veelgi halvemaks läinud ja oli selge, et võistelda ikkagi pole võimalik.

Rooiorg alustas teist etappi ajasõidu viienda kohaga. Avasõidus start aga taas kõige paremini ei õnnestunud ja Roosiorg oli peale esimesest ringi 13. kohal. Sealt hakkas ta kiiresti aga ettepoole kerkima ja lõpuks tõusis meie mees viiendaks. Sõidu võitis Gole, teine oli Östlund ja kolmas Gerhardsson.

Teises sõidus tegi Roosiorg oma nädalavahetuse parima stardi ja ta pääses kiirelt esikümnesse. Parem start lubas võidelda ka kõrgemate kohtade eest ja sõidu lõpuks suutiski Roosiorg neljandale kohale tõusta. Poodiumikoht jäi vaid kolme sekundi kaugusele. Esikoha sai Gerhardsson, teine oli Östlund ja kolmas Bengston.

Etapi kokkkuvõttes sai Roosiorg 34 punktiga neljanda koha. Võidu teenis 45 punktiga Gerhardsson, teine oli 44 punktiga Östlund ja kolmas 37 punktiga Gole. Kahe etapi järel on Roosiorg 62 punktiga kuuendal kohal. Liider on 84 punktiga Gerhardsson.

Indrek Mägi: “Laupäevases avastardis esimene ring sain vigastada. PCL side ja võimalikud muud lisad. Veeresin läbi valu sõidud lõpuni lootuses, et mõned punktid päästa, aga meistrivõistluste mängust olen väljas. Täna hommikul oli asi veel hullem ja otsustasin käsipidurit panna. Eesti arstile ja saab lisainfot edaspidiseks. Väga kurb, sest oleme palju vaeva näinud ja pingutanud. Hetkel pole rohkem midagi lisada. Tänud toetajatele.”

Nädalavahetusel toimus Markelo krossirajal Hollandi meistrivõistluste etapp, kus MX1 klassis oli rajal Erki Kahro. Ajasõidus 25. aja välja sõitnud Kahro suutis mõlemast võistlussõidust punktid ära võtta.

Esimeses võistlussõidus tegi Kahro kehva stardi ja tal tuli üsna lõpust liikuma hakata. Sõidu lõpuks õnnestus Erkil 19. kohale tõusta. Teises sõidus õnnestus Kahrol start paremini ja ta püsis kogu sõidu vältel punktikohal. FInishisse jõudis meie mees lõpuks 18. kohal.

Etapi kokkuvõttes tuli Kahro 5 punktiga 19. kohale. Etapivõidu teenis 50 punktiga mõlemad sõidud võitnud Jeffrey Herlings. Teine oli 44 punktiga Romain Febvre ja kolmas 36 punktiga Brian Bogers.

Erki Kahro: “Hooaja esimene võistlus tehtud ja kaks kindla peale stabiilset sõitu samuti. Väike esimese võistluse rooste oli peal, aga saime palju infot kuhu mina ja mu uue tsikli seadistus areneda võiks. Sõitudes täna 19-18 ja siit on hea edasi minna.”

MX2 klassis oli Hollandis rajal Joosep Pärn, kuid tema võistlus ei läinud nii nagu oleks soovinud. MX2 klassi ajasõidu 26. aja välja sõitnud Pärn katestas esimese võistlussõidu kohe sõidu alguses. Teine sõit läks samuti tõusude ja mõõnadega, kuid Pärn jõudis vähemalt lõpuni ja sai kirja 26. koha. Etapi kokkuvõttes oli ta kolmekümneviies. Võidu teenis Kay de Wolf, teine oli Rick Elzinga ja kolmas Roan van de Moosdijk.