Kevin Saar tuli ATV Motocross Nationali neljandal etapil esikümnesse

Möödunud nädalavahetusel toimus High Pointi krossirajal ATV Motocross Nationali neljas etapp. Laupäeval toimunud Pro klassi võistlusel tuli Kevin Saar kümnendale kohale. Pühapäeval osales ta ka Pro-AM klassis ja sealt õnnestus võtta teine koht.

Laupäevase Pro klassi kvalifikatsiooni lõpetas Saar kümnendana. Esimeses sõidus võtts Kevin stardi järel sisse 12. koha. Vahepeal korraks ka kolmeteistkümnendaks langenud Saar püsis enamuse sõidust ikkagi 12. kohal ja sellel positsioonil lõpetas ta ka sõidu. Esikoha teenis Joel Hetrick, teine oli Jeffrey Rastrelli ja kolmas Chad Wienen.

Teist sõitu alustas Saar tunduvalt parema stardiga ja ta pääses seitsmendale kohale. Sõidu esimese poolega pääsesid kaks konkurenti Kevinist mööda ja finishisse jõudis meie mees üheksandana. Algusest kuni lõpuni juhtis sõitu Hetrick, teise koha võttis Wienen ja kolmanda Rastrelli.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar kümnendale kohale. Etapivõidu teenis Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Rastrelli. Sarja kokkuvõttes on Saar 64 punktiga 12. kohal. Liider on 164 punktiga Hetrick, teisel kohal on 143 punktiga Bryce Ford ja kolmandal kohal 138 punktiga Rastrelli.

Päev hiljem toimunud Pro-AM klassi sõitudes tuli Saar esimesele ja kolmandale kohale ning see andis talle etapi kokkuvõttes teise koha. Esikoha sai Jayden Londerville ja kolmas oli Mason Jackson. Pro-AM klassis on hoiab Saar nüüd kuuendat kohta.

Järgmine etapp toimub 13.-14. mail Ironmani rajal.

Kevin Saar võttis oma nädalavahetuse kokku nii.

Laupäev 29.04 (Pro)
Kvalifikatsioon – Rajad on mulle uued ja leidub elemente, mille ületamine võtab omajagu ringe aega. Suutsin välja sõita kiiruselt 10. aja, millega võis enam-vähem rahul olla.
I sõit – Stardireaktsioon oli kehv ja kohe üle stardipuu sõideti mõlemalt poolt kinni. Pidin täiesti rivi lõpust tulema hakkama. Esimesel ringil toimus suur kukkumine, millest sain õnnelikult läbi ja tõusin mõned kohad. Peagi olin 12. ja sellel kohal olin sõidu lõpuni. Sõiduga rahul polnud – käed läksid täis ja olin suhteliselt krampis.
II sõit – Start palju parem ja esimesel ringil 7. kohal. Sõidu jooksul andsin kaks kohta ära ja lõpetasin 9. kohal. Sõitude vahel tegime masinal väikesed muudatused, mis mõjutasid mind palju ja seda heas mõttes. Sellisel tasemel võisteldes mõjutab iga pisidetail. Käed olid paremad ja sain oma rütmis sõita.

Pühapäev 30.04 (Pro-Am)
Kvalifikatsioon – Öösel sadas kõvasti vihma ja rada oli porine. Sain kirja kiiruselt 3. ringiaja. Päeva jooksul rada kuivas, aga tekkis vaid 1 sõidujälg.
I sõit – Start õnnestus ja kurvist väljusin teisena. Kiiresti tegin ka möödumise ning võitsin sõidu turvalise eduga. Sellistes tingimustes puhta prilliga ees ära saada on suur eelis.
II sõit – Sel korral start ei õnnestunud ja sain minema alles top 10 piirimail. Tasapisi tõusin edasi ja lõpetasin sõidu 3. kohal. Esimesed kaks vaid sekund eespool.

Kokkuvõttes nädalavahetusega pigem rahul, iga võistlusega tunnen end enesekindlamalt ja tasapisi arenen edasi! Pro-Am klassis jäin võrdsete punktidega mina seekord kokkuvõttes teiseks. Sellest on natukene kahju, aga annab lisamotivatsiooni järgmiseks etapiks.

Foto: Tremellen Media House