Hannes Soomer: osaleme Saksamaal, et arendada uut Eesti võistkonda

Hannes Soomer Sachsenring 2023

Eesti nobedaim tsiklimees alustab uut hooaega eeloleval nädalavahetusel Saksamaal, kui Sachsenringil süttivad rohelised foorituled IDM-sarja avaetapile. Lahtiseletatult on tegu Saksamaa meistrivõistlustega mootorrataste ringrajasõidus (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft), millest võtab osa palju välisvõistlejaid ja mida peetakse ühes Briti analoogse võistlussarjaga siinpool Atlandi ookeani tasemelt üheks tugevamaks.

Lisaks ei istu Soomer enam „kuuesajase võrri“ selga, vaid osaleb klassis IDM Superbike, kus tema sõjaratsuks on liitrise töömahuga Honda CBR 1000 RR-R SP. „Saksamaal sõitmine on osa pikast plaanist, et arendada ennast, ratast ja Eesti päritolu uut võistkonda (Enemat Enos Motorsport), sest tahame sama seltskonnaga osaleda MM-võistlustel niipea, kui selleks valmis oleme“ avas Hannes otsuse tagamaid. „Saame oma asja ajada ega pea närve kulutama tiimisisesele bürokraatiale.“

IDM-sarja kuulub tänavu seitse osavõistlust ja esimene etapp leiab aset eeloleval nädalavahetusel Sachsenringil (12.-14.05). Võistlussõite saab jälgida võistluste kodulehe vahendusel (idm.de, MEDIA, live stream või idm.de/live) ja esimene võistlussõit algab klassis IDM Superbike pühapäeval Eesti aja järgi 11.45. Teisele võistlussõidule antakse start meie kella kohaselt 16.25 ja täpsema ajakava leiavad huvilised aadressilt: idm.de/strecke/sachsenring/.

Foto: IDM_Dino Eisele