Hannes Soomer alustas uues võistlussarjas kahe poodiumikohaga

Hannes Soomer (38), Bastien Mackels (91)

Hannes Soomer lõpetas täna Saksa motoringraja meistrivõistluste (IDM) esimese etapi mõlemad võistlussõidud Sachsenringil kolmanda kohaga.

Eesti nobedaim tsiklimees osaleb sellel aastal IDM-sarjas, mis lahti seletatult tähendab Saksamaa meistrivõistlusi mootorrataste ringrajasõidus (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft). Sellest sarjast võtab osa palju välisvõistlejaid ning seda- ja brittide analoogset võistlussarja peetakse asjatundjate meelest siinpool Atlandi ookeani taseme poolest teistest tugevamaks.

Lisaks ei istu Viimsi mees enam ka „kuuesajase võrri“ seljas, vaid osaleb klassis IDM Superbike, kus tema sõjaratsuks on liitrise töömahuga Honda CBR 1000 RR-R SP. „Saksamaal sõitmine on osa pikast plaanist, et arendada ennast, ratast ja Eesti-päritolu vastloodud võistkonda (Enemat Enos Motorsport), sest tahame sama seltskonnaga osaleda MM-võistlustel niipea kui selleks valmis oleme“ avas Hannes Saksamaale suundumise tagamaid. „Saame oma asja ajada ega pea närve kulutama suure võistkonna tiimisisesele bürokraatiale.“

Poodiumil on teise sõidu esikolmik Florian Alt, Patrick Hobelsberger ja Hannes Soomer.
Poodiumil on teise sõidu esikolmik Florian Alt, Patrick Hobelsberger ja Hannes Soomer.

IDM-sarja kuulub tänavu seitse osavõistlust, esimene etapp toimus sellel nädalavahetusel Sachsenringil ja Hannes Soomer lõpetas debüütvõistlusel mõlemad võistlussõidud kolmanda kohaga. Kui sellele lisada veel tõik, et kvalifikatsioonis sõitis mees välja teise stardikoha ja pudenes esimeses võistlussõidus kolmandale kohale vaid pidurite väsimise tõttu, võib esimese kondiprooviga rohkem kui rahul olla.

Järgmine etapp leiab aset juuni alguses (Oschersleben, 02.-04.06) ja võistlustele saab kaasa elada sarja kodulehe vahendusel (idm.de/live). Kodupublik näeb Hannes Soomerit võistlemas aga juba 21. mail Porsche Ringil, kui saab alguse motoringraja Eesti ja Balti meistrivõistluste sari.

Fotod: IDM_Dino Eisele