Eestlased tegid Saksamaa MV teisel etapil ilusaid tulemusi

Saksamaa motokrossi meistrivõistluste teine etapp toimus möödunud nädalavahetusel Möllni krossirajal. Meie parima tulemuse tegi seal Richard Paat, kes oli 125cc klassis üheksaks. Kõige tugevamas MX Masters klassis oli Tanel Leok kaheksateistkümnes.

MX Masters klassis olid meie sõitjatest osalemas Tanel Leok ja Gert Krestinov. Kvalifikatsioonis kuulusid nad mõlemad A gruppi. Krestinov sõitis väljas seal viienda ringiaja ja Leok seitsmenda. Parimat aega näitas Max Nagl.

Laupäeva õhtul toimunud esimeses võistlussõidus ei suutnud kumbi meie sõitjatest head starti teha. Krestinov tuli avaringilt tagasi 21. kohal ja Leok 27. kohal. Krestinov tõusis seejärel kiirelt 18. kohale, kuid sealt edasi ei õnnestunud enam suuremat tõusu teha. Leok parandas sõidu jooksul pidevalt positsiooni ning lõpuks tõusis ta 17. kohale. Kohe tema seljataga 18. kohal lõpetas sõidu Krestinov. Esikoha teenis avasõidus britt Adam Sterry, teine oli Henry Jacobi ja kolmas Tom Koch.

Juba pühapäeval toimunud teises võistlussõidus ei olnud meie meeste stardid paranenud. Taas olid nii Leok kui ka Krestinov grupi lõpus. Leok tuli avaringilt tagasi kahekümnendana. Sõidus suutis ta mõned kohad tõusta ja finishis oli ta sarnaselt avasõidule seitsmeteistkümnendana. Krestinov lõpetas sõidu 21. kohal ja jäi esimesena punktideta. Esikoha teenis Max Nagl, teine oli Jacobi ja kolmas Sterry.

Viimases võistlussõidus õnnestus ka meie meeste start lõpuks paremini, Krestinov oli avaringi järel kolmeteistkümnes ja Leok viieteistkümnes. Sõidus oli kiirem taas Leok, kes lõpuks 13. kohale tõusis. Krestinov tuli finishisse kohe Leoki seljataga neljateistkümnendana. Esikoha võttis Nagl, teine oli Sterry ja kolmas Jacobi.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 16 punktiga 18. kohale, Krestinov sai 10 punktiga 21. koha. Etapivõit läks 67 punktiga Sterryle, teine oli 64 punktiga Jacobi ja kolmas 63 punktiga Nagl. Kahe etapi järel on Leok 29 punktiga 19. kohal ja Krestinov 22 punktiga 21. kohal. Liider on 138 punktiga Nagl, teine on 122 punktiga Sterry ja kolmas 104 punktiga Jacobi.

MX2 klassis olid meilt võistlustules Kaarel Tilk ja Joosep Pärn. Ajasõidus sai Tilk oma grupis alles 20. ringiaja ja see tähendas, et tuli minna Last Chance sõitu. Teise gruppi kuulunud Pärn sai kirja 11. aja ja sellega pääses ta otse finaalsõitudesse. Last Chance sõit algas Tilga jaoks kohutavalt. Stardikurvis oli kukkumine ja pikali käis seal ka Kaarel. Viimaselt kohalt seejärel sõitu alustanud Tilk suutis lõpuks ikkagi top 15 sisse tõusta ja pääses samuti põhisõitudesse.

Avasõidus tegi Tilk kõige väljast startides väga ilusa stardi ja ta pääses kohe top 20 sisse. Kaarel suutis suuremaid vigu sõidu jooksul vältida ning lõpetas sõidu hooaja parimal neljateistkümnendal kohal. Ka Pärn tegi korraliku sõidu alguse ja oli avaringi järel punktikoha lähedal. Kahjuks rikkus kukkumine hea võimaluse ning Pärn teenis lõpuks 33. koha. Esikoha sai hispaanlane Oriol Oliver Vilar, teine oli sakslane Cato Nickel ja kolmas šveitslane Mike Gwerder.

Pühapäeval toimunud teises sõidus üllatas Tilk veelgi vingema stardiga ja stardikurvis oli ta hetkeks koguni teisel kohal. Esimese ringiga langes Kaarel aga seitmendaks. Seejärel leidis ta hea rütmi ja püsis pikka aega seitsmendal kohal, kuid sõidu lõpuks läks tal raskeks ja finishisse jõudis Tilk 14. kohal. Pärn alustas sõitu 26. kohalt ja seekord suutis ta suuremaid vigu vältida. Sõidu jooksul suutis ta kohta ka parandana ja finishisse jõudis Pärn viimasel punktikohal 20-ndana. Esikoha teenis Gwerder, teine oli Oliver Vilar ja kolmas äsja Eesti meistrivõistluste etapi Karksi-Nuias võitnud lätlane Edvards Bidzans.

Kolmandas sõidus näitas Tilk taas head startimisoskust ja ta võttis taas sisse positsiooni esikümnes. Sõidu jooksul andis Tilk mõned kohad ära, kuid tegi ikka nädalavahetuse parima sõidu kui tuli finishisse 12. kohal. Pärna sõidu algus ebaõnnestus ja punktikohta ta võtta ei suutnud. Sõidu keskel 24. kohale tõusnud Pärn tuli finishisse lõpuks 26. kohal. Esikoha teenis Oliver Vilar, teine oli Gwerder ja kolmas taas Bidzans.

Etapi kokkuvõttes tuli Tilk 23 punktiga 12. kohale ja Pärn ühe punktiga 30. kohale. Etapivõidu teenis 72 punktiga Oliver Vilar, teine oli 67 punktiga Gwerder ja kolmas 58 punktiga Bidzans. Sarja kokkuvõttes on Tilk 25 punktiga 15. kohal ja Pärn 1 punktiga 36. kohal. Liider on 127 punktiga Nickel, teine on 124 punktiga Gwerder ja kolmas 115 punktiga Oliver Vilar.

125cc klassis kuulusid kõik kolm eestlast B kvalifikatsioonigruppi. Parima aja sõits meie poistest välja Richard Paat, kes sai kuuenda koha. Ilusa kvalifikatsiooni tegi ka Romeo Pikand, kes oli seitsmes. Kaheteistkümnenda ringiaja sõitis välja Sebastian Leok.

Avasõidus tegi kõige parema stardi Paat, kes asus sõidu alguses esikümnes piiril. Esimeste ringide järel suutis Paat tõusta korraks koguni seitsmendale kohale, kuid seejärel langes ta tagasi üheksandaks. Sõidu lõpus õnnestus tal kohta veel parandanda ja finishis oli Paat kaheksandana. Pikandi start ebaõnnestus, kuid sõitud näitas ta suurepärast kiirust ja finishisse jõudis Romeo kaheteistkümnendana. Punktikohale sõitis ennast ka Sebastian Leok, kes sai 16. koha. Ülivõima esikoha teenis lätlane Janis Martins Reisulis, teine oli soomlane Kasimir Hindersson ja kolmas taanlane Mads Fredsoe.

Teises sõidus suutis parima alguse teha Pikand, kes avaringi järel oli 11. kohal, Paat oli mõned kohad tagapool neljateistkümnes. Sõidus näitas suurepärast minekut jälle Paat, kes kohta pidevalt parandas ja lõpuks kaheksandks tõusis. Ilusa sõidu tegi ka Pikand, kes tuli finishisse kümnendana. Kuna sõidu võitja Reisulis sai hiljem kümne kohalise karistuse tõusid meie poisid vastavalt seitsmendaks ja üheksandaks. Ka Sebastian Leok tegi Saksamaa hooaja parima sõidu saades 14. koha. Esikoha teenis sakslane Maximilian Werner, teine oli austernalne Maximilian Ernecker ja kolmas tsehh Vitezslav Marek.

Etapi kokkuvõttes tuli Paat 27 punktiga üheksandale kohale. Pikand sai 21 punktiga kümnenda koha ja Leok 12 punktiga 15. koha. Etapivõidu teenis 41 punktiga Werner, teine oli 38 punktiga Fredsoe ja kolmas 35 punktiga Reisulis. Sarja kokkuvõttes on 45 punktiga kaheksas, Pikand on 35 punktiga kümnes ja Leok 15 punktiga kaheksateistkümnes. Liider on 85 punktiga Reisulis, teine on 73 punktiga Werner ja kolmas 73 punktiga Hindersson.