Leok ja Kolts võitsid motokross EM tsoonietapi Poolas

Nädalavahetusel toimus Poolas Oleckos motokrossi euroopa meistrivõistluste Põhja Euroopa tsooni teine etapp. Nii EMX85 kui ka EMX65 klassis toodi esikohad Eestisse. EMX85 klassis oli parim Travis Leok ja EMX65 klassi Theo Kolts.

EMX85 klassis oli Poola kohale tulnud 35 võistlejat. Kvalifikatsioonisõidus teenis esikoha Lucas Leok, talle järgnesid Travis Leok ja rootslane Alve Callemo. Meie poistest mahtus esikümnesse veel kuuenda kohaga Enriko Peilman.

Esimeses võistlussõidus võttis liidrikoha enda kätte tugev lätlane Jekabs Hudolejs. Stardi järel kolmas olnud Travis Leok võttis aga mõne ringi järel liidrikoha enda kätte ja hoidis seda kuni sõidu lõpuni. Kehva sõidu alguse enda kohta teinud Lucas Leok oli rajal aga kiire ja tõusis lõpuks Hudolejsi ette teisele kohale. Enriko Peilman lõpetas sõidu kuuendana, Karl Teesalu üheksandana ja Aston Allas kaheteistkümnendana.

Teises sõidus oli stardis taas parim Hudolejs. Lucas ja Travis olid vastavalt viies ja kuues. Rajal olid meie poisid aga kõige kiiremad, Travis Leok tõusis sõidu keskel juba esimeseks ning võttis ka esikoha. Lucas lõpetas sõidus tema järel teisena. Kolmandana tuli finishisse poolakas Michal Psiuk. Peilman oli taas kuues, Allas kaheksas, Teesalu kaheteistkümnes, Leslie Puller üheksateistkümnes ja Marten Raud kahekümnes.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Travis Leok, teise koha sai 44 punktiga Lucas Leok ja kolmanda koha 38 punktiga Psiuk. Peilman oli 30 punktiga kuues, Allas 22 punktiga kaheksas, Teesalu 21 punktiga kümnes, Puller 2 punktiga kahekümneskolmas ja Raud 1 punktiga kahekümneneljas.

EMX65 klassis võtsid meie poisid kvalifikatsioonisõidus koguni kuusikvõidu. Esikoha teenis Gregor Lootus, teine oli Theo Kolts ja kolmas Enri Lustus. Neile järgnesid veel Robin Robert Mooses, Johann Hansman ja Rasmus Naar.

Avasõitu asus juhtima Kolts, talle järgnesid Lustus ja Mooses. Kolmandalt kohalt tõusis sõidu lõpuks liidriks Mooses, teisena lõpetas Kolts ja kolmandana Lustus. Lootus oli neljas, Naar viies, Hansman seitsmes, Karl Mark Kristman üheteistkümnes, Sebastia Kask kaheteistkümnes, Erki Raudnagel neljateistkümnes ja Robin Arukase üheksateistkümnes.

Teist sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Lootus, teisena lõpetas sõidu taas Kolts ja kolmandana Lustus. Avasõidu võitja Mooses tuli finishisse neljandana, Naar oli üheksas, Kristman kümnes, Arukase üheteistkümnes, Raudnagel neljateistkümnes ja Kask kuueteistkümnes.

Etapi kokkuvõttes teenis eskoha 44 punktiga Kolts. Teise koha sai 43 punktiga Lootus ja kolmanda koha 43 punktiga Mooses. Lustus oli 40 punktiga neljas, Naar 28 punktiga kuues, Kristman 21 punktiga üheksas, Raudnagel 14 punktiga kaheteistkümnes, Kask 14 punktiga neljateistkümnes, Hansman 14 punktiga viieteistkümnes ja Arukase 12 punktiga kuueteistkümnes.