Kevin Saar tuli Ameerikas taas esikümnesse

Eelmisel nädalavahetusel toimus Ameerikas kuulsal Ironmani krossirajal ATV Motokross Nationali viies etapp. Meie parim sõitja Kevin Saar suutis mõlemad sõidud esikümnes lõpetada ning tuli ka etapi kokkuvõttes kümnendaks. Kraad nõrgemas Pro-AM klassis õnnestus tal võtta esimene etapivõit.

Laupäeval 13. mail toimunud Pro klassi etapi kvalifikatsioonis sõitis Saar välja kümnenda aja. Avasõidus tegi ta korraliku stardi ja pääses kaheksandale kohale. Kahe ringi järel möödus meie mehest Max Lindquist ja Kevin jätkas sõitu üheksandana. Kahjuks tuli seejärel Saare tsiklil sadul lahti ja enamuse sõidust pidi ta ilma selleta sõitma. Vaatamata sellele suutis Saar sõidu kõrgel üheksandal kohal lõpetada. Esikoha teenis avasõidus Joel Hetrick, teine oli Chad Wienen ja kolmas Bryce Ford.


Puhkehetk pärast rasket sõitu

Teises sõidus Saare start nii hästi ei õnnetunud ja ta oli alguses 12. kohal. Avaringiga suutis Kevin kümnendale kohale tõusta ja kogu järelejäänud sõiduaja püsiski ta sellel positsioonil. Sarja liidrile Hetrickile ei suutnud keegi ka sel korral vastu hakata. Teisena tuli finishisse taas Wienen ja kolmandana Brandon Hoag.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar kümnendale kohale. Viie etapi järel on Kevin 87 punktiga samuti kümnes. Etapivõidu teeninud Hetrick on 214 punktiga sarja liider. Teisel kohal on 181 punktiga Ford ja kolmandal kohal 169 punktiga Jeffrey Rastrelli.

Päev hiljem toimunud Pro-AM klassis tegi Saar aga puhta töö. Kahel etapil teise kohaga leppima pidanud Kevin võitis mõlemad võistlussõidud ning teenis oma esimese etapivõidu. Klassi arvestuses on ta nüüd 69 punktiga neljandal kohal. Teistest ühe etapi vähem kaasa teinud Saar kaotab liidrile nüüd vaid 18 punktiga.

Siin on Kevini enda kommentaar nädalavahetuse kohta:
Laupäev 13.04 (Pro)
Kvalifikatsioon – Rada oli taas väljakutseid pakkuv ning korralike elementidega. Kahe kvalifikatsiooni kokkuvõttes sõitsin välja kiiruselt 10. aja, millega sain okei stardikoha.
I sõit – Stardikurvist väljusin 8. kohal. Pääsesin esimeste ringide kaosest puhtalt välja ja olin 9. Kolmandal ringil tundsin, et sadul liigub veidralt palju ja järgmine hetk ta minema lendaski. Teadsin kohe, et sellest tuleb üks pikk ja raske sõit. Endalegi üllatuseks ei langenud tempo väga ära ja suutsin sõidu 9. kohal ka lõpetada.
II sõit – Stardis sain natukene kehvemini minema ja olin 11.-12. Esimesel ringil tõusin 10. kohale. Esimene sõit võttis minult väga palju energiat ära ja seda oli teises sõidus ka tunda. Üritasin stabiilset tempot hoida, ees oli väike vahe ja taga ei olnud kedagi ohustamas. Lõpetasin sõidu 10. kohaga ja olin sellega rahul, hea lõpp väga raskele päevale.
Kokkuvõttes 9-10 tulemusega 10. koht. Need sõitude tulemused on parimad, mis seni olen suutnud Pro klassis välja sõita. Väikeste sammudega arenen üha edasi.

Pühapäev 14.03 (Pro-Am)
Kvalifikatsioon – Ajasõit oli vaid 10-minutiline ehk tuli hakata kohe kiireid ringe sõitma. Sain kirja 2. ringiaja ja sellega olin rahul.
I sõit – Sellel etapil toimus esimene sõit väga veidral viisil, võistlejad lasti rajale kahes laines ja mina olin teises laines (seda seetõttu, et osalejaid oli üle 20). Esimesele grupile anti start ning minut hiljem oli meie start. Sain stardivõidu ning juhtisin lõpuni. See meetod on väga kehv, sest koheselt jõudsime esimese pundi aeglastele järgi ja tekkisid ohtlikud momendid.
II sõit – Selles sõidus toimus korralik 1 start ehk kõik koos. Stardikurvist väljusin teisena ja esimesel ringil tegin kiirelt möödumise. Mõned ringid oli väga tihe andmine, aga siis sain väikese edu sisse ja lõpetasin esimesena.
Kokkuvõttes 1-1 tulemusega etapivõit. Kaks korda olin selles klassis saanud teise koha ja tahtsin väga võitu. Päev oli ideaalne!
Järgmine etapp 27.-28. mail Sunset Ridge rajal.