ENKV esimene etapp toimus Tihemetsas

Motokrossi Eesti noorte karikavõistluste esimene etapp sõideti 21. mail. Tihemetsas Lauri krossirajal. Pitbike klassile oli kavas seal Eesti meistrivõistluste avaetapp.

ENKV arvestuses oli Tihemetsas kõige kiiremaks klassis 85. Mitmed tipud jäid selles klassis küll EM etapi tõttu võistlusest eemale, kuid põnevaid lahinguid poodiumikohtadele toimus ikkagi. 85 klassi avasõitu asus stardi järel juhtima Enriko Peilman (RedMoto Racing). Teise koha võttis sisse Marten Raud (Viljandi Motospordiklubi) ja kolmanda koha Aston Allas (RedMoto Racing). Allas suutis peagi Rauast mööduda ja ta hakkas liidrit jälitama. Allas suutis Peilmanil sõidu lõpuni läheduses püsida, aga Peilman ennast sellest mõjutada ei lasknud ning võttis esikoha. Allas lõpetas sõidu teisena ja Raud kolmandana.

Teises sõidus võttis avaringil esikoha enda kätte jälle Peilman, Allase start seevastu ebaõnnestus ja tal tuli hakata tegema kohe möödasõite, et liidreid püüdma hakata. Paari ringiga suutiski Allas taas teisele kohale tõusta, kuid Peilman sai selle ajaga juba hea rütmi sisse ja asus teistega vahet suurendama. Finishis oligi lõpuks Peilmani edu teisena lõpetanud Allase ees 25 sekundit. Kolmandana lõpetas sõidu taas Raud.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha Peilman. Kuna Allas ja Raud sõitsid junioride arvestuses, siis põhiklassi teine koht läks Rasmus Avikule (RedMoto Racing) ja kolmas koht Kristofer Tootmaale (Hiiumaa Motoharidus). Junioride arvestuses oli parim Allas, teise koha sai Raud ja kolmanda koha Jakob Burmann (RedMoto Racing).

Ka 65 masinaklassis puudus meie tipp EM etapi tõttu ja see andis võimaluse poodiumi eest heidelda teistele. Avasõitu asus stardi järel juhtima Martin Põder (Pärnu Motoclub). Teise koha võttis sisse Ramon Visnapuu (KTL Racing klubi) ja kolmanda koha Edvin Jürgen (Kagu MK). Sõidu keskel suutis Jürgen Visnapuust mööduda ja teisele kohale tõusta. Põdra esikohta ei ohustanud aga keegi.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Visnapuu. Talle järgnesid Jürgen ja Aston Kõiv (Kagu MK). Kõiv tegi kohe sõidu alguses aga sõiduvea ja langes esimeste seast välja. Visnapuu ja Jürgen pidasid aga kogu sõidu vältel tulise lahingu. Visnapuu suutis Jürgenit sõidu lõpuni enda seljataga hoida ja võttis napi 0,5 sekundilise võidu. Kolmandana tuli finishisse Põder.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha Visnapuu, teine oli Jürgen ja kolmas Travis Tammik (Sõmerpalu MK). Junior klassi arvestuses oli parim Põder, teise koha sai Dominic Toomsalu (Mägi Racing) ja kolmanda koha Mikk Mihkel Sepp (RedMoto Racing).

50cc klassis suutis esikohad mõlemad sõidus teenida Ruben Tees (LL Racing). Mõlemad sõidud lõpetas teisena ja teenis ka etapi kokkuvõttes teise koha lätlane Daniils Hohlovs. Kolmas oli mõlemas sõidus Ron Tiisler (Kagu MK).

50 Mini klassi arvestuses teenis mõlemas sõidus esikoha Robin Vahter (RedMoto Racing). Teise koha sai Daniel Sõrmus (Adventures.ee) ja kolmanda koha Marten Raudsepp (Roosna-Alliku Motoklubi).


Claus Oliver Pajuri

Pitbike MX klassile oli Tihemetsas kavas esimene Eesti meistrivõistluste etapp. Eelmise hooaja meister Claus Oliver Pajuri (Motoextreme) pole talvega oma kiirust kaotanud ja sõiduga talle keegi vastu ei suutnud hakata. Pajuri võttis mõlemast sõidust kindlad esikohad ning teenis etapi kokkuvõttes samuti esikoha. Teisele ja kolmandale kohale käis juba tunduvalt pingelisem võitlus. Avasõidus suutis vanameister Marko Lepik (Motoextreme) Matis Heinpõllu (Viljandi Motospordiklubi) enda seljataha jätta. Teises sõidus suutis aga Heinpõld napilt Lepikut edestada ja tänu sellele teenis ta etapilt teise koha ja jättis Lepiku kolmandaks.

Pitbike Junior klassi parim oli Oliver Kalle (Viljandi Motospordiklubi), teise koha sai Kaiser Kopti (Motoextreme) ja kolmanda koha Henry Küper (Viljandi Motospordiklubi).

Pitbike 88 Semi klassi esikoht läks Oliver Mõttusele (Abja Tehnikaring), teise koha sai Taavi Põder (Linnamäe Krossiklubi) ja kolmanda koha Lauri Maks (Motoextreme). 88 Semi junior klassi parim oli Janar Viidik (Viljandi Motospordiklubi), teise koha sai Rasmus Konrad Bristol (Abja Tehnikaring) ja kolmanda koha Deiro Pill (Viljandi Motospordiklubi).

Naiste klassis käis rajal 10 võistlejat. Avasõidu võitis Elizaveta Lorents (KTL Racing Klubi), teise koha sai Martha Koort ja kolmanda koha Elisabeth-Mary Vainrauh (RedMoto Racing). Teises sõidus teenis võidu hoopis Koort, kes tänu sellele ka etapivõidu sai. Teisena tuli finishisse Celiin Jõesaar (Kagu MK) ja kolmandana Lorents. Lorents tuli etapi kokkuvõttes teiseks ja Vainrauh kolmandaks.

Quad junior klassi arvestuses oli rajal vaid kaks võistlejat. Esikoha teenis Karlis Straubergs ja teise koha Martins Puhalskis. Quad 100 klassi parim oli Martin Kähr (Kagu MK), teise koha sai Pätrik Ilm (Linnamäe Krossiklubi) ja kolmanda koha Rainis Liiva (Pühajõe MK).

ATV Laste klassi parim oli lätlane Roberts Valdmanis, teise koha sai Egert Sutt (Paikuse MK) ja kolmanda koha Ramos Sokolov (Sõmeru Racing). Junior klassi parimaks oli Kren Astok (RedMoto Racing), teise koha sai Paul Pärtel Koho (Äkis39Team) ja kolmanda koha Mikus Gabranovs.