Meie parimad noored krossisõitjad võistlesid EM-etapil Lätis

Nädalavahetusel toimus Lätis Aloja krossirajal EMX85 ja EMX65 klasside Põhja Euroopa regiooni kolmas EM etapp. EMX 65 klassis teenis etapivõidu Gregor Lootus. EMX85 klassis tuli Travis Leok teiseks.

EMX85 klassis oli selge, et võitlus poodiumikohtade eest tuleb eelkõige kolme poisi vahel. Travis Leokile ja Lucas Leokile suudab kiiruse poolest vastu hakata vaid lätlane Jekabs Hudolejs. Kvalifikatsioonisõit näitaski, et lätlane on kodurajal väga kiire ja tal õnnestuski sõit võita Travise ees. Lucas Leok lõpetas sõidu kolmandana.

Esimest võistlussõitu asus stardi järel juhtima Hudolejs, talle järgnesid Travis Leok ja Lucas Leok. Esikolmik hakkas koheselt järgnevatel ka eest ära minema. Sõidu edenedes suutis Travis lätlasest mööduda, kuid vahet sisse teha ei õnnestunud. Lätlane püsis kannul kuni sõidu lõpuni, aga esikoht kuulus siiski Travisele. Kolmandana tuli finishisse Lucas Leok. Ilusa sõidu tegi ka Paul Raid, kes lõpetas neljandana.

Teises sõidus tegi parima stardi taas Hudolejs ja taas võttis teise koha sisse Travis Leok. Sel korral aga lätlasest mööduda ei õnnestunudki ja Hudolejs võttis 1,8 sekundilise edumaaga võidu Travise ees. Lucas Leok lõpetas sõidu taas kolmandana. Paul Raid oli viies ja Karl Teesalu kaheksas.

Etapi kokkuvõttes läks esikoht 47 punktiga Hudolejsile, samade punktidega jäi teiseks Travis Leok. Kolmanda koha sai 40 punktiga Lucas Leok. Paul Raid oli 34 punktiga neljas, Karl Teesalu 23 punktiga üheksas ja Leslie Puller 14 punktiga kolmeteistkümnes.

EMX65 klassi avasõidus pidasid võitlust esikohale meie poisid omavahel. Sõitu juhtis stardi järel Theo Kolts, kuid mõne ringi järel suutis Gregor Lootus temast mööduda ning ka võidu lõpuks võtta. Kolts lõpetas sõidu teisena ja lätlane Martins Cirulis kolmandana. Enri Lustus oli avasõidus viies, Robin Robert Mooses kuues, Rasmus Naar kaheksas ja Johann Hansam üheksas.

Teist sõitu asus stardi järel juhtima Lootus ja kuigi lätlased Patriks ja Martins Cirulis püsisid tal terve sõidu kannul, siis esikoht läks ikkagi Lootusele. Patriks lõpetas sõidu teisena ja Martins kolmandana. Mooses tuli finishisse neljandana, Lustus viiendana, Naar seitsmendana, Kolts üheksandana ja Hansman kümnendana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Lootus, teise koha sai 40 punktiga Patriks Cirulis ja kolmanda koha Martins Cirulis. Kolts oli 34 punktiga neljas, Mooses 33 punktiga viies, Lustus 32 punktiga kuues, Naar 27 punktiga kaheksas, Hansman 23 punktiga kümnes, Robin Arukase 15 punktiga kaheteistkümnes ja Karl Markus Kristman 13 punktiga viieteistkümnes.