MX Liiga teise etapi Jõgeval võitis Karel Kutsar

Laupäeval, 20. mail toimus Jõgeval Linnamäe krossirajal MX Liiga teine etapp. Kõige kiiremas MX Pro klassis teenis kindla esikoha Karel Kutsar. Külgvankritel tulid esimeseks Robert Lihtsa ja Markus Lina.

MX Pro klassis olid meie tippudest kohal Karel Kutsar (Estonian Express) ja Andero Lusbo (Kagu MK) ning oli selge, et esikohale hakkavad just nemad heitlema. Avasõidust läkski kohe stardist alates Kutsari ja Lusbo vahel tuliseks andmiseks. Mehed olid avaringi jooksul mitmel korral kõrvuti ja soovisid esikohta enda kätte saada. Sõidu edendes pani Kutsar ikkagi oma paremuse maksma ning mõne ringi möödudes sai ta Lusboga juba väikese vahe sisse. Lõpuks võttiski Kutsar ikkagi kindla esikoha Lusbo ees. Kolmandana tuli finishisse Tanel Rauk (Jõhvi Motoklubi). MX Junion klassi arvestuses oli avasõidus parim Tristan Uiga (KTL Racing Klubi), teise koha sai Kaspar Uibu (AMB Racing Team) ja kolmanda koha Gregor Kuusk (RedMoto Racing).

Teist sõitu asusid vedama taas Kutsar ja Lusbo. Lusbo jälle avaringidel üritas Kutsarile vastu hakata, kuid peagi sai Karel jälle edu sisse ning teenis ka teises sõidus esikoha. Lusbo tuli finishisse taas teisena. Kolmandana ületas finishijoone Uiga. MX Pro klassi arvestuses oli sõidu kolmas neljandana finishisse jõudnud Rauk. Junioride arvestuses oli teine Kuusk ja kolmas Juri Vinogradov (Narva SK Energia).

Kokkuvõttes teenis MX Pro klassis esikoha 120 punktiga Kutsar, teine oli 108 punktiga Lusbo ja kolmas 96 punktiga Rauk. Junioride arvestuse parim oli 120 punktiga Uiga, teise koha sai 104 punktiga Kuusk ja kolmanda koha 96 punktiga Vinogradov.

MX B klassi avasõitu asus vedama britt Sam Jones (KTL Racing Klubi), kuid rajal liikus kõige paremini hoopis sõitu kolmandana alustanud Mait Kaha (Tartu Motokrossiklubi). Kaha möödus esmalt Robert Niidost (KTL Racing Klubi) ja seejärel ka Jonesist. Kaha võttiskli lõpuks esikoha, teiseks tõusis tugeva lõpuga Madis Lepikov (Tõrva Motoklubi) ja kolmandaks Timmo Mõts (Sõmerpalu MK).Teist sõitu asus stardi järel juhtima aga Mõts ja rajal keegi teda püüda ei suutnudki. Teiseks tõusis lõpuks Kaha ja kolmandana lõpetas sõidu Lepikov.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 114 punktiga Kaha, teise koha sai 110 punktiga Mõts ja kolmanda koha 104 punktiga Lepikov.

C klassis oli rajal vaid 12 võistlejat ja nad osalesid sõitudes koos B klassiga. C klassi arvestuses tuli etapi kokkovuttes esikoha 114 puntktiga Karl Talinurm (KTL Racing Klubi), teise koha sai 106 punktiga Siim Ihats (Kagu MK) ja kolmanda koha 104 punktiga Kevin Järvpõld (Linnamäe Krossiklubi).

D klassi esikoha võttis avasõidu võidu ja teise sõidu teise kohaga Karl Linke (KTL Racing Klubi). Teise koha sai kodurajal sõitnud Enari Epro (Linnamäe Krossiklubi) ja kolmanda koha Aleksei Gribkov.

MX E klassis oli kohale tulnud 49 võistlejat ja sõitudeks tuli moodustada ohutuse mõttes kaks gruppi. Põhigrupis teenis esikoha Karl Valem (KTL Racing Klubi), sõitudes oli ta esimene ja teine. Teise koha sai etapi kokkuvõttes Kaspar Ehasalu (Linnamäe Krossiklubi) ja kolmanda koha Ahti Tull.

Veteranide 40+ klassi mõlemas võistlussõidus ei leidunud vastast Dmitri Vinogradovile (Narva MK). Teise koha teenis Erki Privoi (Sõmeru Racing) ja kolmanda koha Janis Kaljas (Kohila Motospordi klubi). 50+ klassis läksid esimesed kaks kohta Lätti. Esikoha teenis Jurijs Kovgers ja teise koha Janis Mironovs. Kolmanda koha sai Aivo Rabbi (Paikuse Motoklubi).


Robert Lihtsa ja Markus Lina

Linnamäel võistlesid Eesti karikavõistluste punktidele ka külgvankrid ja quadid. Külgvankrite põhiklassis võitsid avasõidu Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp (RXT Motoklubi), teisena tulid finishisse Robert Lihtsa ja Markus Lina (Kagu MK) ning kolmandana Siim Mokrik ja Villem Saarna (Linnamäe Krossiklubi). Teises sõidus olid parimad aga Lihtsa ja Lina, teise koha said Karing ja Lamp ning kolmandana koha Mokrik ja Saarna.

Etapi kokkuvõttes teenisid 47 punktiga esikoha Lihtsa ja Lina, teiseks jäid samade punktidega Karing ja Lamp ning kolmandad olid 40 punktiga Mokrik ja Saarna.

Veteranide 45+ arvestuse parimad olid Janek Soidla ja Kristel Kindel (Motoklubi Lääne), teise koha said Argo Põldsaar ja Kristjan Kivistu (Motoklubi Kohila Sidecar Cross Team) ja kolmanda koha Tuljo Martin ja Rain Vaikmäe (Linnamäe Krossiklubi). 55+ klassi parimad olid Sverre Lamp ja Indrek Aljes (Motospordiklubi GasGas), teisena lõpetasid Märt Arula ja Sandis Priedneks (Kose AMK) ja kolmandana Segei Ivanov ja Villu Ventonen (Motospordiklubi GasGas).

Quadide põhiklassis võitlesid esikoha eest Rasmus Sõna (Redmoto Racing) ja Karl Robin Rillo (RedMoto Racing). Kui avasõit õnnestus võita Sõnal, siis teises sõidus oli parem Rillo. Tänu teise sõidu esikohale kuulus etapivõit Rillolele. SÕna sai teise koha ja Mihkel Salujõe (HRC Eesti Racing Team) kolmanda koha.

Veteranide arvestuse parim oli Olari Saarme (Sõmerpalu MK), teise koha sai Janek Vernik (SK Yamaha Keskus) ja kolmanda koha Rene Tarend (Sõmerpalu MK). Quad B klassi võitis Kevin Raun (SK Yamaha Keskus), teise koha sai Steven Eres (Äksi39Team) ja kolmanda koha Janar Perv (SK Yamaha Keskus).

Järgmine MX Liiga etapp toimub 27. mail Valgas Jaanikese motokeskuses.

Fotod: Aivar Rääts