Gert Gordejev ja Aivar van de Wiel naasesid MM-sarja

Nädalavahetusel toimus Prantsusmaal Brou krossirajal külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viies etapp. Pärast vigastuspausi olid rajal tagasi ka Gert Gordejev ja Aivar van de Wiel.

Kvalifikatsioonis kuulusid Gordejev ja van de Wiel B gruppi, kus suuteti välja sõita üheksas ringiaeg. Ka kvalifikatsioonisõitus said mehed sama tulemuse. Sellest piisas, et tagada endale otse finaalikoht, kuid startida tuli teisest reast.

Esimeses põhisõidus tulid Gordejev ja van de WIel finishisse kaheksateistkümnendana. Sõiduvõidu teenisid Etienne Bax ja Ondrej Cermak (Holland/Tsehhi). Teise koha said Marvin Vanluchene ja Nicolas Musset (Belgia/Prantsusmaa) ning kolmanda koha Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland).

Ka teises võistlussõidus suutsid Gordejev ja van de Wiel punktikohal lõpetada, seekord kahekümnendana. Võidu teenisid Vanluchene ja Musset, teise koha said Bax ja Cermak ning kolmanda koha Brett Wilkinson ja Joe Millard (Inglismaa).

Etapi kokkuvõttes tulid Gordejev ja van de Wiel 4 punktiga 24. kohale. Etapivõit läks 47 punktiga Vanluchenele ja Mussetile, teiseks jäid samade punktidega Bax ja Cermak. Kolmanda koha said 38 punktiga Hermans ja van den Bogaart. MM-sarja üldarvestuses on Gordejev ja van de Wiel 12 punktiga 22. kohal. Sarja liidrid on 185 punktiga Vanluchene ja Musset.

Sarja järgmine etapp sõidetakse juba 10-11. juunil Eestis, Lange motokeskuses.