Tanel Leok tuli Saksamaa MV etapil esikümnesse

Nädalavahetusel toimus Taanis Randersi krossirajal Saksamaa motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp. MX Masters klassis tegi korraliku võistluse Tanel Leok, kes etapi kokkuvõttes üheksanda koha sai.

Masters klassis oli Taanis rajal kaks meie sõitjat. Lisaks Tanel Leokile oli kohal ka Gert Krestinov. Mõlemad meie sõitjad kuulusid teise kvalifikatsioonigruppi, kust tagati ka otse edasipääs põhisõitudesse. Leok sõitis välja 11. ringiaja ja Krestinov 12. ringiaja. Parimat aega näitas selles grupis britt Adam Sterry.

Laupäeval toimunud esimeses võistlussõidus meie meeste start ebaõnnestus. Leok oli avaringil alles 25. kohal ja Krestinov veelgi tagapool. Sõidu esiemese poole tegi väga hea Krestinov, kes sa ka Leokist mööda ning tõusis sõidu keskel 18. kohale. Sõidu lõpus oli parem Leok, kes lõpuks neljateistkümnendana lõpetas. Krestinov tuli finishisse kaheksateistkümnendana. Sõidu võitis Max Nagl, teine oli Henry Jacobi ja kolmas Tom Koch.

Pühapäeval toimunud teises sõidus õnnestus meie meeste start paremini ja mõlemad pääsesid kohe top 20 sisse. Leok oli sõidu alguses kuueteistkümnes ja suutis sealt lõpuks 12. kohale kerkida. Krestinov oli avaringil üheksateistkümnes ja finishisse jõudis ta kaheksateistkümnendana. Esikoha teenis Tom Koch, teine oli Nagl ja kolmas Maximillian Spies.

Viimases sõidus tegi Krestinov hea stardi ning avaringil oli ta 13. kohal. Sõit ise õnnestus samuti hästi Gert jõudis finishisse üheksandana. Kehva stardi teinud Leok oli sõidus samuti kiire ja ta tõusis 22. kohalt lõpuks kümnendaks. Esimene oli taas Koch, teine Spies ja kolmas Nagl.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 27 punktiga üheksandaks ja Krestinov 18 punktiga viieteistkümnendaks. Etapivõidu teenis 70 punktiga Koch, teine oli 67 punktiga Nagl ja kolmas 57 punktiga Spies. Sarja liider on kolme etapi järel 205 punktiga Nagl, teisel kohal on 171 punktiga Sterry ja kolmandal kohal 168 punktiga Tom Koch. Leok on 56 punktiga neljateistkümnes ja Krestinov 40 punktiga üheksateistkümnes.

MX2 klassis oli rajal kolm eestlast. Esimesse kvalifikatsioonigrupii kuulus Joosep Pärn. Ajasõidus sai ta 17. koha ja see tähendas, et tuli minna ka Last Chance sõitu. Selle lõpetas Pärn 14. kohal ning tagas pääsu põhisõitudesse. Teise gruppi kuulusid Kaarel Tilk ja Martin Michelis. Tilk sai kirja 13. aja ja Michelis 14. aja, mis tagas pääsu põhisõitudesse.

Esimeses sõidus tegi kõige parema alguse Tilk, kes stardi järel 18. kohal oli. Kahjuks kohe sõidu alguses ta kukkus ja lõpuks pidi Kaarel leppima 28. kohaga. Hea sõidu tegi Pärn, kes 37. kohalt kahekümnendaks tõusta suutis. Michelis lõpetas sõidu 36. kohal. Võidu võttis Oliver Vilar Oriol, teise koha sai Cato Nickel ja kolmanda koha Scott Smulders.

Teise sõidu stardist meie sõitjad taas minema ei saanud ja sõitu tuli alustada rivi lõpust. Parimana suutis Michelis lõpetada sõidu 24. kohal, Tilk sai 27. koha ja Pärn 29. koha. Esikoht läks taas Oriolil Oliverile, teine oli Mike Gwerder ja kolmas Rasmus Pedersen.

Kolmandas sõidus suutis Tilk stardi järel top 20 sisse pääseda. Ka sõit ise õnnestus Kaarlil hästi ja finishisse jõudis ta 13. kohal. Pärnal jäi punktikoht napilt võtmata, leppida tuli 21. kohaga. Michelis katkestas sõidu. Esikoha sai Oriol Oliver, teine oli Magnus Smith ja kolmas Gwerder.

Etapi kokkuvõttes sai Tilk kaheksa punktiga 20. koha ja Pärn 1 punktiga 29. koha. Michelis punkte ei teeninud ja oli kolmekümneüheksas. Võidu teenis 75 punktiga Oliver Oriol, teine oli 55 punktiga Cato Nickel ja kolmas 54 punktiga Mike Gwerder. Sarja kokkuvõttes on 190 punktiga esikohal Oriol Oliver, teisel kohal on 182 punktiga Nickel ja kolmandal kohal 178 punktiga Gwerder. Tilk on 33 punktiga 19. kohal.

125cc klassi ajasõidus sõitis Romeo Pikand oma grupis välja viienda aja ja Richard Paat kuuenda aja. Sebastian Leok üheteistkümnes. Esimeses võistlussõidus tegi Paat suurepärase stardi ning ta võttis sisse kolmanda koha. Esimese poole sõidust püsiski Paat kolmandal kohal, kuid kukkumine sõidu keskel lõpetas tema sõidu. Ainsana jõudis meie poistest finishisse Leok, kes sai 12. koha. Võidu võttis Vitezlav Marek, teine oli Mads Fredsoe ja kolmas Maximilian Werner.

Teiseks sõiduks oli Paat taas stardis ja jälle suutis ta väga hea alguse teha. Sõidu alguses oli ta top 5 sees, kuid langes siis üheksandaks. Sealt õnnestus tal lõpuks kaheksandale kohale tõusta. Punkte teenis taas ka Leok, kes 16. koha sai. Pikand katkestas taas sõidu. Võidu teenis Fredsoe, teine oli Nicolai Skovbjerg ja kolmas Marek.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok 14 punktiga 13. kohale ja Paat 13 punktiga 15. kohale. Etapivõidu teenis 47 punktiga Fredsoe, teine oli 45 punktiga Marek ja kolmas 38 punktiga Skovbjerg. Pärast kolme etappi on Paat 58 punktiga üheksandal kohal, Pikand 35 punktiga 13. kohal ja Leok 29 punktiga 27. kohal. Liider on 117 punktiga Fredsoe.

Neljas etapp sõidetakse 17-18. juunil Bielsteinis.
Foto: ADAC