Travis Leok ja Gregor Lootus võitsid EM tsoonietapi Leedus

Leedus Šauliais toimus möödunud nädalavahetusel EMX85 ja EMX65 klasside Põhja Euroopa tsoonietapp motokrossis. Mõlemas masinaklassis tulid esikohad Eestisse. EMX85 klassis teenis esikoha Travis Leok ja EMX65 klassis Gregor Lootus.

EMX85 klassis oli Leetu kohale tulnud 31 võistlejat. Laupäevased ajasõidud ja kvalifikatsioonid näitasid taas, et esikohale on kaks suurt favoriiti Travis Leok ja Lucas Leok. Pühapäevases esimeses võistlussõidus sõitsidki Leokid teistel konkurentidel eest ära. Esikoha teenis lõpuks Travis Leok ja teine oli Lucas Leok. Kolmandana lõpetas sõidu poolakas Michal Psiuk, kes kaotas liidritele juba ligi 30 sekundiga. Esikümnesse mahtusid meie poistest veel viiendana Enriko Peilman, kuuendana Paul Raid ja üheksandana Aston Allas.

Teises võistlussõidus ei suutnud jälle keegi Leokidele vastu hakata ja esikoha saatuse otsustasid poisid omavahel. Travis Leok pani taas oma paremuse maksma ja võttis 2 sekundilise esukoha Lucas Leoki ees. Kolmandana lõpetas sõidu taas Psiuk. Raid lõpetas sõidu kuuendana, Peilman kaheksandana ja Allas üheksandana.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Travis Leok, teise koha sai 44 punktiga Lucas Leok ja kolmandana koha 40 punktiga Psiuk. Raid sai 30 punktiga viienda koha, Peilman 29 punktiga kuuenda koha, Allas 24 punktiga üheksandana koha, Karl Teesalu 19 punktiga 12. koha ja Marten Raud 7 punktiga 19. koha. Leslie Puller ja Frankie Lvovs punkte ei teeninud.

Nelja etapi järel on 197 punktiga liider Travis Leok, teisel kohal on 172 punktiga Lucas Leok ja kolmandal kohal 118 punktiga Psiuk.

EMX65 klassis jätkus ka Leedus eestlaste ülemvõim. Avasõidus kuulusid neli esimest kohta meie poistele. Kindla esikoha teenis sõidus Gregor Lootus, teisena lõpetasTheo Kolts, kolmandana Enri Lustus ja neljandana Robin Robert Mooses. Esikümnesse mahtus veel kaheksandana Rasmus Näär.

Teises sõidus suutsid meie poistele kõvemat konkentsi pakkuda lätlased Patriks ja Martins Cirulis. Neile kuulusid sõidus vastavalt teine ja kolmas koht. Gregor Lootus oli aga nädalavahetusel kindlalt parim ja ka teises sõidus võttis ta esikoha. Lustus lõpetas sõidu neljandana, Mooses kuuendana ja Kolts seitsmendana.

Etapi kokkuvõttes tuli 50 punktiga esikohale Lootus. Teise koha sai 38 punktiga Lustus ja kolmandana koha 36 punktiga Patriks Cirulis. Kolts oli samade punktidega neljas, Mooses 33 punktiga kuues, Näär 13 punktiga kaheteistkümnes, Kristofer Valk 12 punktiga kolmeteistkümnes, Robin Arukase 7 punktiga kahekümnes ja Erki Raudnagel 6 punktiga kahekümneesimene. Martin-Markus Ansi ja Johann Hansman punkte ei teeninud.

Sarja kokkuvõttes on esikohal 187 punktiga Lootus, teine on 164 punktiga Kolts ja kolmas 146 punktiga Lustus.