Tehniline rike röövis Kevin Saarelt esikümne koha

Möödunud nädalavahetusel oli Ameerikas võistlustules taas Kevin Saar. Maailma kõige kõvemas quadide sarjas kaasa lööv Saar pidi tsikli tehnilise rikke tõttu leppima 12. kohaga.

Laupäeval toimunud Pro klassi ajasõidu lõpetas Saar üheksandana. Esimeses võistlussõidus tegi Saar ilusa stardi ja ta pääses seitsmendale kohale. Sõidu jooksul pääses kolm konkurenti Kevinist mööda ja finishisse jõudis meie mees kümnendana. Esikoha teenis sarja liider ja valitsev meister Joel Hetrick. Teisena lõpetas sõidu Chad Wienen ja kolmandana Bryce Ford.

Teise võistlussõidu start Saarel ebaõnnestus ja sõidu alguses oli ta alles kolmeteistkümnendal kohal. Sõidu esimene pool õnnestus tal aga hästi ja peagi oli Saar kümnendaks tõusnud. Viimasele ringile läkski Saar kümnendana, kuid siis jooksis tema tsikli mootor kokku ning ta kukkus ja pidi sõidu pooleli jätma. Protokolli sai Saar kirja 14. koha. Taas oli parim Hetrick, teina lõpetas sõidu Wienen ja kolmandana Ford.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar 12. kohale. Etapivõidu teenis Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Ford. Sarja kokkuvõttes on Saar 87 punktiga kümnes. Liidrikohal oleval Hetrickil on koos 214 punkti. Teisel kohal on 181 punktiga Ford ja kolmandal kohal 169 punktiga Jeffrey Rastrelli.


Pro-AM klassi poodium

Kevin osales laenatud mootorrattaga päev hiljem ka natuke nõrgemas Pro-AM klassis. Seal läks võõra tsikliga tal üllatavalt hästi. Sõitudes tulid esimene ja kolmas koht, mis andsid talle etapilt teise koha.

Siin on Kevini kommentaarid nädalavahetuse kohta.

Pro võistluspäev 27.05
Kvalifikatsioonis sõitsin välja 9. aja, millega olin päris rahul. Esimeses sõidus sain hea stardi, sõidu jooksul andsin mõned kohad ära ja lõpetasin 10ndana. Teises sõidus oli start kehv ja esimene pool sõidust oli täis võitlusi ja möödumisi – suutsin tõusta taas 10. kohale. Viimasel ringil jooksis lainete sektsioonis mootor kokku, mille tagajärjel kukkusin päris kõvasti, aga õnneks jäin terveks. Etapi kokkuvõtte top 10 oli taas tulemas, aga sel korral oli ebaõnne, vahel juhtub ka nii. Tuleb olla õnnelik, et tagajärjed ei olnud hullemad. Päeva kokkuvõttes andis 10-14 tulemus 12. koha.

Pro-Am võistluspäev 28.05
Otsustasime, et lähen starti tiimi omaniku Hondaga, panin vaid oma lenksu külge. Kohanemine läks üllatavalt kiiresti, kvalifikatsioonis sõitsin välja 2. aja. Esimeses sõidus sain hea stardi ning esimesena ka lõpetasin. Teises sõidus oli rada rohkem aukus ja amortide erinevus hakkas välja tulema, ei saanud enam 100% mugavalt tunda. Start oli kehva ja suutsin lõpetada 3. kohal. Arvestades, et tehnika oli võõras, siis väga edukas päev. Sarja liidritel oli probleeme ja võtsin ka punkte järgi. Päeva kokkuvõttes andis 1-3 tulemus 2. koha.