Hannes Soomer võitles end teisel etapil mõlemas võistlussõidus taas poodiumile

Teise sõidu poodium vasakult Hannes Soomer, Florian Alt ja Bastien Mackels. IDM_Bjoern Gramm

Juuni esimesel nädalavahetusel peeti mootorrataste ringrajasõidus Saksamaa meistrivõistluste teine etapp ja klassis IDM Superbike näitas taas väga head minekut Hannes Soomer.

Kvalifikatsioonides sõitis Enemat Enos Motorsport esindaja välja kolmanda stardikoha ja poodiumi kolmandal astmel õnnestus lõpetada ka esimene võistlussõit, ent teise stardi lõpetas Hannes juba koha võrra kõrgemal, kaotades võitjale finišis 18. ringi järel vaid 0,231 sekundit.

Tulemus on seda hinnatavam, et teist võistlussõitu alustas esikolmik kolmandast reast, sest põnevuse säilitamiseks vahetavad esiüheksa kolm kiireimat aeglasematega stardikohad.

Kahe etapi kokkuvõttes on Hannes Soomer nüüd punktitabelis teisel kohal (68 punkti) ja temast eespool on vaid sakslane Florian Alt (100 punkti), kellel on ette näidata kolm esi- ja üks teine koht. Punktitabeli liidrid kasutavad sarnast mootorratast – Honda CBR 1000 RR-R – mis on omamoodi üllatus, sest antud võistlusklassis pole Hondal jupp aega nii hästi läinud kui praegu. Kolmandana on aga punktitabelis Bastien Mackels (Yamaha YZF-R1M, Belgia), kes kaotab eestlasele kaheksa punktiga. „Ma olen tõsiselt uhke meie meeskonna üle,“ nentis Hannes pärast võistlust, „Ja tänased sõidud andsid kinnitust, et suudame mõne aja pärast esikoha osas kaasa rääkida.“

Esimeses võistlussõidus seda korraks ka prooviti, ent siis tuli kerge kontakti järel uuesti kolmandale kohale taanduda. „Oschersleben pole minu lemmikute seas ja ma pole sellel rajal palju sõitnud, lisaks olid ka tsikli seaded sellised, et ratta juhtimine nõudis jõudu ja väsitas omajagu. Teises sõidus läks aga tunduvalt paremini, sest kaotasin küll esimeste ringide käigus ühe kontakti tõttu palju aega, ent konkurentide rehvide kuludes õnnestus mul meie eeliseid aina paremini ära kasutada ja lõpuks ei olnud isegi Florian enam kaugel. Meeskond teeb ratta juures head tööd ja seepärast usun, et võitlus esikoha pärast pole ainult ilus unistus.“

Kolmas etapp leiab aset kolme nädala pärast (23.-25.06) Tšehhis Mosti ringrajal, Hannese sooritusele saab kaasa elada lehekülje idm.de vahendusel, mille MEDIA jaotusest leiate ka võistluste otseülekanded.

Foto: Teise sõidu poodium vasakult Hannes Soomer, Florian Alt ja Bastien Mackels. IDM_Bjoern Gramm