Aravete motokross 2023

Läinud laupäeval toimus „Aravete Motorkoss 2023“, mis oli EHKK karikavõistluste kolmandaks etapiks käesoleval hooajal. Sel korral meenutas ilm varakevadet oma jaheda tuule ja vahepeale tumedaid pilvi pakkudes, mille vahelt piilus ka paaril korral päike. Kuid motokross on ilma trotsivate sitkete inimeste ala ja kui elukutseliste sportlaste klassi on viimasel ajal vigastused purenud, siis harrastajad on endiselt vormis tõestades seda arvuka esinemisega.

Enne kui käima läks esimene ajasõiduvoor, oli võimalus osaleda ainulaadsel Fantic krossimootorratta loosimisel. Sedeleid kogunes loosikasti 150 kanti ja tuleb järgnevatel etappidel juurde, sest võitja selgub EHKK hooaja lõpetamisel, mis toimub Saku Staadionikrossil.

Päeva esimene start tõi rajale Naised/Retro/EVO ja MX60 võistlejad, kus võistlejate rivi asus edukalt vedama Janek Lootus ja vedas seda edukalt finishini. Teises stardis näitas aga parimat minekut legendaarne Aadu Sikk, sama legendaarsel CZ mootorrattal. Aadu võttis üldarvestuse võidu kuue sekundiga naiste parima Celiin Jõesaare ees. Kui Retro esikolmik oli vastavalt Aadu Sikk, Enno Kartus ja Pavel Kalistratov, siis Naiste klassi poodiumile astusid Jõesaare järel Avely Villand ja Mirell Tarvis. Esimeses sõidus üldvõiu viinud Lootus pidi loovutama esikoha päeva lõpuks Margus Karrole ning kolmandaks tõusis Kalev Kallas. MX60 ehk üle 60aastased võistlejate parim oli Pertti Salonen, edestades Toivo Ilvest ja Madis Pooli.

MX Y, mis on kõige väiksemate kogemustega hobiklass, kindlustas esimese sõiduvõidu Aksel Porroson. Teine start tegi aga korrektuure ja esikoht läks Carlos Nappusele. Kuid esimese sõidu punktid olid tugevalt paremad Porrosonil, kes viis etapivõidu. Teiseks tõusis Vladimir Harlamov ja kolmandaks, teise sõidu võiduga Carlos Nappus.

MX40/50 stardis jätkus vägikaika vedamine Erki Privoi ja Jako Tsäko vahel. Esimese sõiduvõidu viis Privoi, kuid teises sõidus õnnestus võit võtta Tsäkol. See andis Tsäkole võidu MX40 ja üldarvestuses. Teise koha kindlustas Erki Tärno, tänu teise sõidu heale punktiskoorile ja kolmas koht läks Erki Privoile. MX50 arvestuse parima koha kindlustas Meelis Valdmets, edestades Riho Mägi ja Aivo Rabbi.

MX X ehk algatasemelt edasi liikunud harrastajad klassi esimene sõit oli Bert Antoni juhatada kuni finishini. Teise sõiduvõidu võttis aga Tarvi Taelma, kes tänu sellele kindlustas ka etapivõidu. Teine koht jäi Bert Antonile ja kolmandaks tõusis teise sõidu hea tulemusega Adi Moormaa.

MX30 ja MX15 said sel korral sõita ühisstardist ning siin jõudis mõlemas sõidus esimesena finishisse Sten Kevin Toomela(MX15). Teisele kohale tõusis Ragnar Laak ja kolmandale Erik Rosin. MX30 arvestuse parim oli Raido Elbing, teine Siim Ihats ja kolmas Mati Nuut.

Päeva „publikukomm“ ehk Jäägrivilla MX Pro ja MX A ühisstart läks käima Gert Krestinovi ja Kairo Katkosilti vedamisel. Kolmanda koha peale käis tihe rebimine Tanel Rauga ja Miska Kumaja vahel. Sel korral Krestinov ei lasknud end üllatada ja viis etpivõidu ja 500eurot auhinnaraha endaga koju. Katkosilt kindlustas teise koha, kahe stabiilse tulemusega ning kolmanda positsiooni hõivas Miska Kumaja. MX A klassi võidu võttis sel korral Karl Kiil, teine Madis Lepikov ja kolmas Mart Vandel.

EHKK karikasari tänab Star Racingu meeskonda, kõiki toetajaid, abilisi ja fänne ning kohtub taas 8.juulil Valgas, Jaanikese krossirajal!