Eesti MM-etapil külgvankritele meie sõitjad kvalifikatsioonis kõrgesse mängu ei sekkunud

Sel nädalavahetusel toimub Lange motokeskuses külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste kuues etapp. Täna olid seal kavas kvalifikatsioonisõidud, kus meie parimaks oli Gert Gordejev koos Aivar van de Wieliga. A grupi kvalifikatsioonis teenisid nad kaheksanda koha. Quadidel oli täna ülekaalukalt kiireim Ameerikast koju naasnud Kevin Saar, kuid kvalifikatsioonisõit tal ebaõnnestus ja leppida tuli alles 15. kohaga.

Külgvankreid oli Eesti etapile kohale tulnud kõigest 21. See tähendas, et kõigil osalejatel oli finaalipääs garanteeritud. Kvalifikatsiooni A gruppi kuulus meie ainus MM-sarjas täit hooaega kaasa sõites Gert Gordejev koos oma paarimehe Aivar van de Wieliga. Kahjuks pole Gordejev sellel hooajal eelmise aastaga sarnast kiirust näidata suutnud ja nii olid nad ajasõidus 11 paari seas alles üheksandal kohal. Ajasõidus oli meie parimad hoopis Tanel Reesna ja Sten Niitsoo.

Kvalifikatsioonisõidus samuti midagi rõõmustavat polnud, meie kolm korvipaari jäid kolmele viimasele kohale. Gordejev ja van de Wiel lõpetasid sõidu kaheksandana, Reesna ja Niitsoo üheksandana ning Ülar Karing ja Oliver Sebastian Lamp kümnenda. A grupi sõidus oli kiireimad Koen Hermans ja Ben van den Bogaart (Holland), teise koha said Justin Keuben ja Dion Rietman (Holland) ning kolmanda koha Marvin Vanluchene ja Nicolas Musset (Belgia, Prantsusmaa).

B grupis sõitsid Robert Lihtsa ja Markus Lina välja kaheksanda aja ning Argo Põldsaar ja Rain Vaikmäe kümnenda aja. Kvalifikatsioonisõitu alustasid Lihtsa ja Lina samuti kaheksandana ja sellel positsioonil tulid nad ka finishisse. Põldsaar ja Vaikmäe lõpetasid sõidu viimasel kümnendal kohal. Pikka aega juhtisid sõitu britid Brett Wilkinson ja Joe Millard, kuid lõpuks tuli neil leppida teise kohaga. Sõidu keskel möödusid neid Etienne Bax ja Ondrej Cermak (Holland/Tsehhi). Finishi järel mehed oma esikohta aga pikalt nautida ei saanud, sest helikontrolli nad edukalt ei läbinud ja karistuseks tuli 5 kohta langust. Seega esikohta läks lõpuks ikkagi Wilkinsonile ja Millardile. Teise koha said Tim Prümmer ja Jarno Steegmans (Saksamaa/Belgia) ning kolmanda koha Davy Sanders ja Luc Rostingt (Belgia/Prantsusmaa).


Kevin Saar

Quadidel oli esmakordselt sel hooajal Eesti rajal Kevin Saar. Ajasõidus näitaski Ameerikast vahepeal koju tulnud Saar ülekaalukalt parimat kiirust. Kahjuks kvalifikatsioonisõidu stardis olid Saarel probleemid ja nii sai ta teistest ring hiljem rajale. Lõpuks õnnestus tal 15. kohale tõusta. Meie parim oli lõpuks Karl Robin Rillo, kes sai neljanda koha. Esikoha teenis norrakas Joakim Granli, teine oli Tarald Hellebust (Norra) ja kolmas Matiss Palevics (Läti). Mihkel Salujõe oli kuues ja Rasmus Sõna kaheksas.

Homme on Langel kavas finaalsõidud.