Eestlased võistlesid nädalavahetusel Supermoto EM-il ja MM-il Saksamaal

Mooses, Ebelmann ja Pärtelpoeg võistlesid nädalavahetusel Supermoto EM-il ja MM-il Saksamaal.

10-11.06.2023 toimus Saksamaal St. Wendelis Supermoto MM 3. etapp ning EM klasside 2. etapp. Lisaks oli võistlus Saksamaa meistriviõistluste ADAC sarja osavõistlusena.

Seekord oli Euroopa meistrivõistluste klassis SM Junior, kus võistlevad noored vanuses 9-15 aastat, stardirivis 24 sõitjat. Eestlastest olid esindatud Robin Robert Mooses (Eesti Motospordi Akadeemia) ning Rasmus Ebelmann (Äksi39Team). Eestlastele äärmiselt põneva kogemuse andis rada, mis seekord oli üles seatud linnatänavatele. Tehniliselt väga väljakutsuv ning aeglasemapoolne ringrada kulges nii St. Wendeli tänavatel kui ka parkimisplatsidel ning tõi võistluspäevaks raja äärde üle 10 000 pealtvaataja.

Laupäevases kvalifikatsioonisõidus näitas Ebelmann 11. aega ning Robin Robert Mooses oli 13. MM arvestuses oli klassis S1 stardis Aksel Pärtelpoeg, kuid kahjuks kvalifikatsioonisõidust lõppvõistlusele sellel korral ei pääsenud.

Pühapäevane võistluspäev oli sarnaselt laupäevale väga kuumades oludes. Kraadiklaas varjus näitas +29 kraadi. Esimese võistlussõidu lõpetas 9. kohaga Ebelmann. Kerge kukkumisega viimasel ringil kohta enam käest ära ei andnud, kuna selleks ajaks oli järgmistega sõidetud sisse soliidne vahe. Robin Robert Mooses lõpetas esimese sõidu 11. kohaga. Teise sõidu esimesel ringil toimus tehniliselt keerukal krossilõigul kukkumine, mis omakorda tekitas väikese ummiku. Mooses pääses kukkumispaigast puhtalt läbi, kuid Ebelmann kaotas kahjuks päris palju aega. Mooses lõpetas teise sõidu 10. kohaga ning Ebelmann oli finišis 15. Etapi kokkuvõttes oli Mooses 9. ning Ebelmann 11.

Järgmisena liigub Supermoto EM ja MM karusell Bulgaariasse, kus Plevenis toimub MM 4. ning EM 3. etapp.

Võistluse tulemused on leitavad siit: https://www.supermotos1gp.com/results-2023/