Eesti Noorte karikavõistluste teine etapp toimus Haanjas

Laupäeval, 17. juunil toimus Haanjas Abi krossirajal ENKV teine etapp. Suvi on Eestisse jõudnud ja noortel võistlejatel tuli hakkama saada tõeliselt kuumades oludes. Kõige kiiremas 85cc klassis teenis etapivõidu Enriko Peilman.

85cc klassi ajasõidus näitas Peilman (RedMoto Racing) juba ülemvõimu kui ta edestas teist aega näidanud Paul Raidi (Sõmerpalu MK) koguni 1,6 sekundiga. Esimeses võistlussõidus võttiski Peilman avaringil liidrikoha enda kätte ja ta hakkas teisel kohal sõitnud Raidi ees iga ringiga oma edumaad ka kasvatama. Lõpuks kuuluski Peilmanile kindel esikoht. Raid lõpetas sõidu teisena ja kolmandaks tõusis Karl Teesalu (RedMoto Racing).

Teises sõidus tegi parima stardi Raid, talle järgnesid Sebastian Klooren (Sõmerpalu MK) ja Marten Raud (Viljandi Motospordiklubi). Avasõidu parim Peilman oli alles viies, kuid juba esimese ringiga tõusis ta teisele kohale. Raid sai sõitu veel mõned ringid juhatada, kuid siis pääses Peilman temast mööda ja võttis lõpuks taas esikoha. Teisena tuli finishisse Raid ja kolmandana avasõidu viiendana lõpetanud Aston Allas (RedMoto Racing). Avasõidu kolmas Teesalu pidi kehva stardi järel kõvasti vaeva nägema, et ettepoole tõusta ja sõidu keskel oli ta juba viiendaks tõusnud, kuid siis tuli kukkumine ja see lõppes murtud käeluuga.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 50 punktiga Peilman, teine oli 44 punktiga Raid ja kolmas 36 punktiga Allas. 85 Junioride arvestuses oli parim Allas, teise koha sai Raud ja kolmanda koha Jakob Burman (RedMoto Racing).

65cc klassis olid esmakordselt karikasarja arvestuses rajal ka meie kiiremad poisid, kes euroopa meistrivõistluste tõttu avaetapil Tihemetsas osaleda ei saanud. Enne esimest võistlussõitu kasteti kõvasti rada ja poistel tuli avasõit pidada tõeliselt poristes ja libedates oludes. Stardist sai kõige kiiremini liikuma Enri Lustus (Sõmerpalu MK), kuid peagi möödus temast Theo Kolts (Pärnu Motoclub). Koltsi juhtimisel kulgeski sõit pikka aega, kuid kaks ringi enne sõidu lõppu ta eksis ja kukkus ning langes kolmandale kohale. Liidriks tõusis Gregor Lootus, kes võitjana ka finishisse jõudis. Kolts suutis viimasel ringil uuesti Lustusest mööda saada ja lõpetas sõidu teisena.

Teises sõidus näitas Lustus taas head startimisoskust ja ta võttis jälle liidrikoha enda kätte. Sarnaselt avasõidule suutis Kolts juba esimesel ringil ise liidriks tõusta. Järgmisel ringil sai Lustusest mööda ka Lootus. Kogu ülejäänud sõidu liikus esikolmik samas järjestuses. Kolts suutis vigu vältida ja võttis lõpuks väga kindla sõiduvõidu. Lootus tuli finishisse teisena ja Lustus kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis 47 punktiga esikoha Kolts, samade punktidega jäi teiseks Lootus. Kolmas oli 40 punktiga Lustus. Junioride arvestuses oli parim Kolts, teise koha sai Karl Mark Kristman (SK Yamaha Keskus) ja kolmanda koha Kristofer Valk (Sõmerpalu MK).

50cc klassis oli rajal 28 poissi. Kodurajal ei andnud teistele võiduvõimalust Ron Tiisler (Kagu MK). Ta võttis mõlemast sõidust üsna kindlad esikohad ning teenis 50 punktiga etapivõidu. Mõlemad sõidud lõpetas teisena lätlane Roberts Vanags ja talle kuulus 44 punktiga ka kookkuvõttes teine koht. Avasõidu lõpetas kolmandana Henry Järv (SK Yamaha Keskus), kuid teise sõidu stardis ta kukkus ja ei suutnud tõusta kõrgemale seitsmendast kohast. Poodiumi kolmandale astmele tõusis 38 punktiga Lucas Arras (Kagu MK), kes avasõidus oli neljas ja teises sõidus kolmas.

50cc Mini klassis võitlesid esikoha eest Kristiina Reintam (RedMoto Racing) ja Robin Vahter (RedMoto Racing). Avasõidus võttis esikoha Vahter ja teine oli Reintam. Teises sõidus suutis võidu võtta aga Reintam, mis andis talle ka päeva kokkuvõttes 47 punktiga esikoha. Vahter lõpetas sõidu teisena ja oli 47 punktiga teine ka päeva kokkuvõttes. Kolmanda koha sai Marten Raudsepp (Roosna-Alliku Motoklubi), sõitudes oli ta viies ja kolmas.

50PW klassi oli rajal kolm võistlejat. Esikoha sai Devon Pilv (Pilv Racing Team), teine oli Kristen Jalast (Roosna-Alliku Motoklubi) ka kolmas Lui Kolts.

Naiste klassis oli Haanjas rajal seitse võistlejat. Mõlemas võistlussõidus oli selgelt kõige kiirem Martha Koort (AMB Racing Team) ja talle kuulus 50 punktiga esikoht ka päeva kokkuvõttes. Teisele ja kolmandale kohale pidasid korraliku lahingu maha Celiin Jõesaar (Kagu MK) ja Elisabeth-Mary Vainrauh (RedMoto Racing). Avasõidu lõpetas teisena Jõesaar, kuid teises sõidus suutis Vainrauh teda edestada ja võttis 42 punktiga teise koha ka päeva kokkuvõttes. Jõesaar jäi samade punktidega kolmandaks.

Pitbike MX klassi ja Pitbike 35+ klassi ühises võistlussõidus üllatas avasõidus nooremaid konkurente Marko Lepik (Motoextreme). Lepik asus stardi järel sõitu Claus Oliver Pajuri (Motoextreme) juhtima. Pajuri sai korraks küll Lepikust mööda, kuid sõidu teine pool kuulus täielikult Lepikule. Ta suutis jälitajatel eest ära sõita ja teenis lõpuks kindla esikoha. Tugeva sõidu lõpuga tõusis teiseks Juss Maidla (Kagu MK) ja kolmandana tuli finishisse Pajuri.

Teist sõitu asus juhtima taas Lepik ja tema juhatamisel möödus pool sõitu. Pajuri ja Maidla olid tal kohe aga seljataga ning sõidu keskel suutiski Pajuri liidriks tõusta. Esikolmik püsis tihedalt koos kuni finishini. 1 sekundilise eduga Lepiku ees teenis esikoha Pajuri. Kohe nende seljataga tuli kolmandana finishisse Maidla.

Pitbike MX klassi arvestuses teenis esikoha 47 punktiga Pajuri, samade punktidega oli teine Maidla. Kolmandaks tuli 40 punktiga Matis Heinpõld (Viljandi Motospordiklubi). 35+ klassi arvestuses oli parim 50 punktiga Lepik. Teise koha sai 44 punktiga Romet Ahi (Kohila Motospordi Klubi) ja kolmanda koha 38 punktiga Olavi Villo (Motoextreme). Pitbike MX Junioride arvestuses oli parim Henry Küper (Viljandi Motospordiklubi), teise koha sai Oliver Kalle (Viljandi Motospordiklubi) ja kolmanda koha Kaiser Kopti (Motoextreme).

Pitbike 88 Semi klassis võitlesid esikoha eest Kristo Hint (Viljandi Motospordiklubi) ja Kristel Raba (Viljandi Motospordiklubi). Avasõidus teenis esikoha Raba, kuid teises sõidus oli parem Hint ja nii läks esikoht päeva kokkuvõttes 47 punktiga Hintile. Raba tuli samade punktidega teisele kohale. Kolmanda koha sai päeva kokkuvõttes Oliver Mõttus (Abja Tehnikaring), sõitudes oli ta seitsmes ja kolmas.

Pitbike 88 Semi Junioride klassis tuli esikohale Rasmus Konrad Bristol (Abja Tehnikaring), teise koha sai Aleksander Hüva (Viljandi Motospordiklubi) ja kolmanda koha Markus Mettus (Viljandi Motospordiklubi).

Quad 100 klassis heitlesid esikoha nimel Pätrik Ilm (Linnamäe Krossiklubi) ja Martin Kähr (Kagu MK). Avasõidus suutis Ilm 8 sekundiga Kähri edestada, kuid teises sõidus rollid vahetusid. Tugeva sõidu lõpuga tõusis võitjaks Kähr, kes teenis üldvõidu ka päeva kokkuvõttes. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Brent Saul (RedMoto Racing).

ATV Laste klassi parim oli mõlemas sõidus Kren Astok (RedMoto Racing). Teisena lõpetas sõidud Martten Sädemets (Äksi 39Team) ja kolmandana Arti Luts (Äksi39Team). ATV Hiinaka arvestuse oli rajal vaid kaks võistlejat. Esikoha sai Romiver Prikko ja teise koha Pärtel Kala.

Kolmas etapp sõidetakse 29. juulil Toilas.