Karl Robin Rillo tõusis quadide EM-sarja liidriks

Koos külgvankrite MM-sarja seitsmenda etapiga toimus nädalavahetusel Poolas ka quadide teine EM etapp. Eelmisel nädalal avaetapil Eestis teise koha saanud Karl Robin Rillo tuli teiseks ka Poolas ja tõusis sarjas liidrikohta jagama.

Rillo näitas juba laupäevases ajasõidus, et kodusel Eesti etapil tehtud tulemus ei olnud mingi juhus. Ta sõitis itaallase Patrick Turrini järel välja teise ringiaja. Lisaks Rillole oli Poola kohale läinud ka Rasmus Sõna, kes ajasõidus kaheksanda aja sai. Kvalifikatsioonisõit õnnestus Rillol samuti väga hästi. Ta hoidis kogu sõidu jooksul Turrini järel teist kohta ja tuligi finishisse lõpuks teisena. Kolmandana lõpetas sõidu poolakas Witold Natkaniec. Sõna oli sarnaselt ajasõidule kaheksas.

Esimeses võistlussõidus sai Rillo stardi järel neljandale kohale. Sõidu näitas ta aga parimat kiirust ja juba poolel sõidumaal oli Rillo liidriks tõusnud. Sõidu lõpus hoidis ta konkurendid ohutus kauguses ja võttis lõpuks 8 sekundilise võidu Turrini ees. Kolmandana tuli finishisse britt Oliver Sansom. SÕna tegi samuti väga hea sõidu ja sai kuuenda koha.

Teises sõidus võttis stardi järel esikoha enda kätte Turrini, Rillo kohe tema seljataga teisena. Itaallane oli seekord kindlus ise ja võttis kindla esikoha. Tehniliste probleemidega natuke hädas olnud Rillo hoidis terve sõidu kindlalt teist kohta enda käes. Kolmandana ületas lõpujoone poolakas Roman Gwiazda. Sõna tegi samuti hea sõidu ja lõpetas kuuendana.

Etapi kokkuvõttes teenis 47 punktiga esikoha Turrini, samade punktidega jäi teiseks Rillo. Kolmas oli 36 punktiga Gwiazda. Rasmus Sõna oli 30 punktiga kuues. Kahe etapi järel jagavadki Rillo ja Turrini 87 punktiga esikohta. Kolmandal kohal on 59 punktiga Sõna.

Kolmas etapp toimub 21.-22. juulil Iirimaal.