Harri Kullas jätkab Inglismaal teisel kohal

Nädalavahetusel toimus Hawkstone Parki krossirajal Briti motokrossi meistrivõistluste viies etapp. MX1 klassis tuli Harri Kullas kolmandale kohale ja jätkab üldkokkuvõttes teisena. Pärast pikka vigastuspausi naases MX2 klassis rajale Jörgen-Matthias Talviku. Etapi kokkuvõttes tuli Talviku viiendaks.

MX1 klassis käib sel hooajal tiitliheitlus kolme mehe vahel. Nelja etapi järel oli sarja liider Conrad Mewse, Harri Kullas hoidis teist kohta ja Josh Gilbert kolmandat. Viienda etapi ajasõidus jäi Kullas mõlemale mehele alla. Mewse näitas parimat ringiaega ja Gilbert oli neljas. Kullase parim ring andis talle viienda stardikoha.

Esimeses võistlussõidus tegi Kullas taas fantastilise stardi ja ta asus rivi etteotsa. Kohe sõidu alguses tõusis aga kolmandalt kohalt liidriks Mewse. Mewse kiirus oli rajal nii hea, et Kullas tal järel püsida ei suutnud ja vahe hakkas kohe esimestest ringides kärisema. Mewse võttiski lõpuks sõidust kindla esikoha. Sama kindlal teisel kohal tuli finishisse Kullas. Kolmandana lõpetas sõidu GIlbert.

Teises sõidus tegi Kullas enda kohta harva esineva kehva stardi ja ta ei mahtunud isegi top 10 sisse. Esimese paari ringiga tegi ta hulga möödasõite ning tõusis seitsmendaks. Sõidu teises pooles õnnestus Harril veel mõned möödasõidud teha ja finishisse jõudis ta neljandana. Kahjuks aga olid kaks esimest tema suurimad konkurendid tiitlile. Mewse võitis taas sõidu ja GIlbert tuli finishisse teisena. Kolmandana lõpetas sõidu Evgeny Bobryshev.

Harri Kullas: “Esimese sõiduga olen rahul. Tundsin ennast rattal väga hästi. Teises sõidus start ebaõnnestus, suutsin lõpuks neljandaks tõusta.”

Etapi kokkuvõttes teenis Kullas 40 punktiga kolmanda koha. Esikoht läks 50 punktiga Mewsele ja teine koht 42 punktiga Gilbertile. Sarja liidril Mewsel on koos nüüd 208 punkti. Kullas jätkab 191 punktiga teisel kohal. Gilbertil on kolmandana 189 punkti.


Jörgen-Matthias Talviku

MX2 klassis tegi oma esimese võistluse pärast pikka vigastuspausi Jörgen-Matthias Talviku. Viimastel aastatel pidevalt vigastuste küüsis olev Talviku näitas ajasõidus, et kiirus pole vahepeal õnneks kuhugi kadunud ja ta sai kirja kolmanda aja. Parimat aega näitas Isak Gifting Rootsist ja teine oli britt Bobby Bruce.

Esimeses võistlussõidus ei saanud Talviku kõige paremat starti, kuid ta tõusis kiirelt esiviisikusse ja mõne ringi järel juba kolmandaks. Sõidu keskel läksid meie mehel aga käed kinni ja hooga enam edasi sõita ei saanud. Finishisse jõudis Talviku kuuendana. Esikoha teenis Bruce, teine oli Gifting ja kolmas Elliot Banks Browne.

Teises sõidus tegi Talviku küllaltki sarnase stardi esimesega ja avaringidel tuli taas kõvasti möödasõite teha. Seni kun käed kestsid sõitis Jörgen-Matthias tõusvas joones. Sõidu keskel tõusis ta juba kolmandaks, kuid siis läks jälle raskeks ning finishisse jõudis Talviku viiendana. Võidu võttis Gifting, teine oli Bruce ja kolmas Taylor Hammal.

Etapi kokkuvõttes tuli Talviku 31 punktiga viiendale kohale. Esikoha teenis 47 punktiga Gifting, teine oli 47 punktiga Bruce ja kolmas 38 punktiga Banks Browne.

Jörgen-Matthias Talviku: “Nädalavahetusel toimus minu esimene kross peale kolme kuud. Päev sujus ilusti ning olen sellega rahul. Ajasõidus sain kolmanda aja ja sellega algas päev juba väga hästi. Stardid olid mõlemas sõidus pigem kehvemapoolsemad, aga sellegi eest sõitudes 6-5 ning päeva kokku soliidne Top5. Käte ja sõrmedega oli tõsiselt probleeme, just esimeses sõidus, aga kuskilt tuleb alustada ja mul on hea meel, et suutsin kaks stabiilset sõitu kokku panna ja jamadest hoiduda. Kindlasti andsin endast parima antud ettevalmistuse pealt ning algus on sisse tehtud ja nüüd üritan võimalikult palju erinevaid võistlusi kaasa teha, et ennast nii öelda “vormi võistelda”. Sellel nädalal võistlen kolmapäeval Inglismaal Patchquick Trophy õhtukrossil ja pühapäeval Bridgestone sarja etapil open klassis.”