Kevin Saar kogub Ameerikas iga etapiga enesekindlust

Möödunud nädalavahetusel toimus Ameerikas Budds Creeki krossirajal ATV Motocross Nationali seitsmes etapp. Oma hooaja parima etapi tegi seal Kevin Saar, kes etapi kokkuvõttes 9. koha teenis.

Nädalavahetust alustas Saar Pro klassi ajasõidu üheksanda kohaga. Parima aja sõitis välja sarja üldliider Joel Hetrick. Esimeses võistlussõidus tegi Saar korraliku stardi ja ta pääses kohe top 10 sisse. Kahjuks sõidu alguses tehtud eksimus langetas ta aga hulga kohti tahapoole. Järelejäänud sõiduajaga suutis Saar lõpuks kümnendaks tõusta. Kindla esikoha teenis Hetrick, teisena lõpetas sõidu Brandon Hoag ja kolmandana Chad Wienen.

Teises sõidus tegi Saar veelgi parema stardi ja ta võttis sisse seitsmenda koha. Ka sõit ise õnnestus Kevinil hästi ja ta võitles kogu sõidu esikümnes. Finishisse jõudis Saar lõpuks kaheksandana. Esikoha teenis taas Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Nicholas Gennusa.

Etapi kokkuvõttes tuli Saar kaheksandale kohale. Esikoha sai Hetrick, teine oli Wienen ja kolmas Hoag. Üldkokkuvõttes on Saar 129 punktiga kümnenndal kohal. Liider on 314 punktiga Hetrick, teisel kohal on 257 punktiga Ford ja kolmandal kohal 242 punktiga Wienen.

Päev hiljem toimunud Pro-AM klassis lõpetas Saar sõidud esimese ja viiendana, mis andis talle etapi kokkuvõttes neljanda koha. Üldkokkuvõttes on ta selles klassis viies.

Kevin Saare lausus oma nädalavahetuse kohta järgmist:
Pro võistluspäev 17.06
Kvalifikatsioonis sõitsin välja kiiruselt 9. aja, millega olin rahul. Esimeses sõidus alustasin sõitu 9. kohal, kuid kolmandal ringil tegin kurvis vea, mis langetas mind sekunditega viimaste sekka. Tegin sõidu vältel kõvasti tööd ja tõusin 10. kohale. Teises sõidus sain veel parema stardi ja avaringilt tulin 7. kohal. Andsin endast kõik ja lõpetasin sõidu 8. kohal, mis on hooaja parim tulemus. Päeva kokkuvõttes andis 10-8 tulemus 9. koha.

Pro-Am võistluspäev 18.06

Kvalifikatsioonis oli palju kukkumisi ja lehvivaid kollaseid lippe, mis tegid kiire ringi tegemise keeruliseks. Sain kirja 3. aja ja kaotust liidrile vaid 0,4 sekundit. Esimeses sõidus sain stardivõidu ja kuigi sarja liider survestas terve sõidu vältel, suutsin positsiooni hoida. Teise sõidu stardisirgel läks kitsaks ning kokkupuutes konkurendiga viskas masin mu pealt minema. Kõik juhtus väga kiirelt ja seda kuidagi ära hoida polnud võimalik, võistlusintsident. Õnneks jäi masin terveks ja sain sõitu jätkata. Suutsin tõusta 5. kohale. Päeva kokkuvõttes andis 1-5 tulemus 4. koha.
Kokkuvõttes oli nädalavahetus edukas, tunnen end siin järjest enesekindlamalt ja vabamalt, mida on näha ka minu sõidus. Rada oli vägev ja nautisin sõitmist. Võistlust olid vaatama tulnud minu isa ja teised head sõbrad Eestist. Isa on olnud minuga karjääri jooksul igal sammul ja tema kohalolek tähendas mulle palju.